
На сьогодні відпускні ціни на місцеву черешню в Україні в середньому в 3 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.
Про це повідомляють аналітики EastFruit.
За їхніми даними, ягоди надходять у продаж за цінами 140-200 грн/кг, що в середньому на 13% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.
При цьому, як зазначають експерти, попри обмежену пропозицію даних кісточкових на українському ринку, попит на них залишається невисоким. Крім того, продавці неякісної черешні прагнуть якнайшвидше позбутися такої продукції, поступово переглядаючи цінники у бік зниження.
Аналітики додають, що ще одним фактором для зниження відпускних цін на місцеву черешню послужило різке погіршення її якості. Це обумовлено дощовою погодою в основних регіонах виробництва. Через підвищену вологість ягода на деревах тріскається, і продати такий товар за високими цінами практично нереально.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram