RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Я досі шокована»

"Суперниці в мене були дуже сильні, та й за рівнем моєї спортивної форми ми могли розраховувати хіба що на результат рівня двох хвилин. Напередодні ввечері я розмовляла зі своїм тренером. Він сказав, що я можу розраховувати на третє-четверте місце. Десь глибоко в душі я навіть у це не вірила. Можливо, у Стамбулі на всі сто відсотків спрацювала моя самореалізація", – зізнається Наталка.
На початку забігу дівчина тривалий час трималася п’ятою, передостанньою. І лише на останніх секундах вона різко обігнала суперниць і фінішувала другою з результатом 1.59.67.

"Нарешті я добігла!"

Як же нині почувається Наталка і які в неї подальші спортивні плани? Про це вона розповіла через Skype під час онлайн-конференції. Зараз дівчина ще перебуває в Туреччині на тренувальних зборах. У Чернівцях буде аж у квітні.

– Наталко, завдяки чому вдалося досягнути такого результату?

– Завдяки добре підібраній тактиці. Тренер усе це задумав, а Бог допоміг мені його план реалізувати. Хоча сама я гадала, що можна буде боротися максимум за п’яте-шосте місця. Головне було – не впасти (сміється, – авт.). Перші думки після фінішу: "Нарешті я добігла! І всіх... ну, майже всіх їх "розірвала"!

– За кілька місяців – Олімпійські ігри. Як ви оцінюєте свої шанси потрапити на них?

– Тиждень відпочину, але розслаблятися тепер не можна. Суперниці дуже сильні, усі серйозно готуються, отож друге місце на Чемпіонаті світу не гарантує місце в олімпійській збірній. Взагалі на другий день я вже забула про срібну медаль і починаю все спочатку.

– Чи вірите обіцянкам губернатора, що влада допоможе підготуватися до Олімпійських ігор?

– Вірю. Принаймні, досі в мене не було приводів не довіряти: усе, що мені обласна влада обіцяла, виконували. Але ще маю непогану підтримку від спортклубу "Гешко", Валерія Чинуша та інших.

– Мерія пообіцяла вирішити вашу житлову проблему. Де ви хотіли би жити?

– Сподіваюся, Віталій Михайлішин не кидає слова на вітер. В якій квартирі? У хорошій. Ваня Гешко живе на Соборній площі, ми ж з одного клубу, то непогано було б, щоби ми були сусідами (сміється, – авт.).

"Ми з Ротару домовилися: вона не бігає, а я не співаю"

– Якби не спорт, ким би ще могли стати? Можливо, співачкою – ви ж сусідка Софії Ротару…


– Ми з Софією Михайлівною домовилися: вона не бігає, а я не співаю (сміється, – авт.). Софія Ротару рідко буває в Маршинцях. І я теж. Отож, хоч наші хати розташовані по сусідству, спілкуватися не вдається.
Напевно, якби я була її сусідкою в Ялті, було б більше шансів на спілкування (сміється, – авт.).

– Ви така струнка… Скільки важите і який у вас зріст?

– Зріст мій – 172 см. А вага... Вас цікавить до чи після старту (сміється, – авт.)? Напевно, кілограмів 58. А після змагань буває кілограмів на три менше. А дівчатам, які хочуть схуднути, порада дуже проста – нехай бігають зі мною (сміється, – авт.).

– Що ви їсте, чи є якісь обмеження?

– Немає спеціальної дієти. Єдине обмеження – після Нового року припинила пити кока-колу. А так, коли тренер не бачить, я їм усе.

– Чи залишається час для особистого життя?

– Тренуюся двічі на день. Кожне тренування триває приблизно дві-три години. Також навчаюсь (я студентка Тернопільського національного економічного університету), іноді книжки читаю, а іноді навіть сплю. Усе решта – особисте життя. Про весілля й сімейне життя рано думати – хочу ще побігати. 
Галина МАРКІВ
15-03-2012, 16:20
Коментарів 0 Переглядів 2 932

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.