[/i]
Салат "Лісова поляна"[i]Інгредієнти: 250 г цілих шампіньйонів, 2 середні морквини, 300 г курячого філе, свіжий огірок, 4 яйця, 2 картоплини, 2 пучки петрушки, зелена цибуля, майонез.[/i]
Спочатку відварила окремо куряче філе (додала сіль, духмяний і чорний перець, лавровий листок), яйця і картоплю. Моркву помила і почистила, огірок і петрушку помила та висушила. Варені яйця і картоплю почистила.
Глибоку салатницю вистелила харчовою плівкою. Тоді виклала шампіньйони шляпками донизу, щільно один попри один. Потім густо засипала їх нарізаною петрушкою. Пакет майонезу надрізала дуже вузьким отвором і зробила по петрушці тоненьку сіточку із майонезу. Далі натерла на дрібній тертці свіжу моркву, змастила майонезом. Тоді виклала нарізане кубиками варене куряче м’ясо, теж змастила майонезом. Далі – нарізаний соломкою огірок, терті на тертці яйця, майонез, терта на великій тертці картопля. Верхній шар майонезом не потрібно змащувати. Поклала салатницю на 2 години в холодильник. Вийнявши, накрила тарілкою більшого діаметру і різко перевернула. Тоді обережно зняла харчову плівку. Навколо салату посипала дрібно нарізаною зеленою цибулею.
[i]Мої враження і поради.[/i] Цей салат сподобається вам і вашим гостям не лише своїм виглядом, але й смаком. Інгредієнти гармонійно підходять один до одного. Щоб салат не розпливався на столі, краще покласти його ще у підготовчому, перевернутому стані в холодильник на всю ніч. А вже перед подачею до столу перевернути на пласку тарілку. Шампіньйони раджу брати з великим шляпками, тоді вони ефектніше виглядатимуть.
8-04-2012, 10:00
0
17 958