Яєчно-грибний салатІнгредієнти: 200 г горошку, 200 г кукурудзи, 200 г креветок, 100 г помідорів-черрі, 5 ст. л. оливкової олії, 6 перепелиних яєць, 2 ст. л. оцту, 300 г шампіньйонів, 1 зубчик часнику.
Креветки розморозила, залила окропом, додала гвоздику, лавровий лист, тмин, горошини чорного і духмяного перцю, половинку лимона, два зубчики часнику.
Гриби нарізала пластинками і, помішуючи, обсмажувала їх в олії з подрібненим часником 8 хвилин на середньому вогні. Приправила сіллю і перцем.
Оцет змішала з дрібкою солі і перцю, сильно збила з 4 ст. л. оливкової олії.
Помідори розрізала навпіл, перепелині яйця зварила накруто, почистила і розрізала навпіл.
У салатницю виклала кукурудзу і горошок, перемішала, збризнула маринадом. Зверху виклала гриби, гарно виклала варені креветки, помідори, яйця, ще раз збризнула маринадом.
Мої враження і поради. Салат дуже гарний на вигляд і приверне увагу навіть на святковому столі. Проте, як на мене, заправки згідно рецепту замало і салат вийшов занадто сухий. Кукурудзи і горошку можна взяти лише половину вказаної кількості, а от креветок варто взяти вдвічі більше.
10-03-2012, 14:01
0
5 250