Пиріжки із незвичною начинкоюІз дріжджового тіста вирішила спробувати спекти пиріжки із незвичною начинкою, наприклад, із шинкою та сиром.
Для тіста взяла: 1 кг борошна, 30-40 г дріжджів, 2 склянки молока, 2-4 ст. л. олії, 1 ст. л. цукру, 2-3 яйця, 1 ч. л. солі.
Підігріла молоко, щоби було теплим. Додала до нього цукор і дріжджі, розмішала, щоби розчинити дріжджі. Вилила у миску, додала трохи борошна і залишила підходити на півгодини. Тоді додала яйця, олію й сіль. Добре розмішала. Додала борошно й вимішувала, доки тісто не перестало прилипати до рук. Тоді накрила миску з тістом рушником й поклала на годину-дві підходити.
Для начинки шинку і сир нарізала великими кубиками.
Потім розділила тісто на однакові кульки діаметром приблизно два сантиметри. Кожну кульку розминала в руках у маленький млинець, у середину кожного клала шматочок шинки і шматочок сиру. Заліплювала краї, формувала в руках кульку і викладала у змащену форму швом донизу. Викладала по колу, починаючи від середини.
Випікала пиріжки в розігрітій духовці до готовності.
Мої враження і поради. Готові пиріжки виглядають, як пиріг, але легко відділяються. Їхній смак і запах залежить від сорту твердого сиру. Найкраще підійдуть м’які і запашні сири, наприклад, "Гауда". За п’ять хвилин до готовності можна змастити пиріжки збитим яйцем.
3-02-2012, 15:12
0
7 932