Кислі яблука можуть ускладнити перебіг виразкової хвороби

Часник
Використання: для профілактики гнилісних і бродильних процесів у кишківнику додають по одному дрібно нарізаному зубчику часнику до салатів, рибних та м’ясних страв.
Протипоказання: не використовувати при виразкових хворобах, гастритах і запаленні нирок.
Цибуля
Використання: при колітах, геморої. Вживати згідно з рекомендаціями лікаря свіжовичавлений цибулевий сік по чайні ложці 3-4 рази на день перед їжею.
Протипоказання: свіжа цибуля і цибулевий сік не рекомендуються при шлункових хворобах, нефритах та панкреатитах.
Яблука
Використання: для санації шлунково-кишкового тракту з’їдати щоденно по одному яблуку, пити компот із сушених яблук. При захворюваннях шлунково-кишкового тракту запікати яблука без кісточок.
Протипоказання: кислі яблука можуть ускладнити перебіг виразкової хвороби, гастритів і запальних процесів у підшлунковій залозі.
Буряк
Використання: коктейль зі свіжих бурякового, яблучного та морквяного соків оздоровлює шлунок та стимулює роботу травних залоз.
Протипоказання: страви з буряку потрібно обережно вводити у раціон хворим на діабет.
Редька
Використання: терта сира редька зі сметаною чи олією сприяє санації шлунково-кишкового тракту, а редьковий сік загоює рани та виразки.
Протипоказання: не використовувати при захворюваннях шлунка, тонкого кишківника, підшлункової залози, нирок і серцево-судинної системи.
Капуста
Використання: свіжоприготовлений сік із капусти – для лікування виразкової хвороби шлунка, захворювань печінки і товстого кишківника. Хворим на цукровий діабет рекомендується сік квашеної капусти, багатий на молочну кислоту.
Протипоказання: дозування соку визначається за погодженням лікаря.
Брусниця
Використання: антибактеріальну дію мають киселі, морси, желе і варення, а також чай із листя цієї рослини.
Протипоказання: бензойна кислота, яка міститься у брусниці, не рекомендується при захворюваннях нирок (нефритах).
Горобина
Використання: при діареї пити відвар із суміші листя та ягід: 2 ст. ложки заварити 2 склянками гарячої води, кип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, пити по половині склянки 4 рази на день. На гнійні рани накладають примочки зі свіжого соку горобини.
Протипоказання: бензойна кислота, яка міститься у горобині, негативно впливає на нирки.
Морква
Використання: терту моркву добре прикладати до запалених ділянок шкіри, опіків, гнійних ран.
Протипоказання: немає.
Повернутися назад