DataLife Engine > --- > Червоний буряк насичує організм йодом і виводить токсини

Червоний буряк насичує організм йодом і виводить токсини

Коренеплоди буряка містять цукор, органічні кислоти – лимонну, яблучну, а також білок, пектини, каротин, вітаміни С, В1, В2 і РР, мінеральні солі калію, магнію, заліза тощо.
За вмістом йоду буряк є лідером серед усіх овочів, тому широко застосовується для профілактики та лікування захворювання щитоподібної залози.
Буряк позитивно діє на роботу нирок і печінки, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту. Завдяки вмісту вітаміну U буряк допомагає при виразкових хворобах шлунка і дванадцятипалої кишки. Діабетики цінують буряк за високий вміст цинку, який збільшує тривалість дії інсуліну.
Цей овоч також покращує пам’ять при атеросклерозі, використовується для лікування неврозів, безсоння, анемії та гіпертонії, виводить з організму токсини і важкі метали. У профілактичних цілях буряк бажано вживати не менше двох разів на тиждень.
На відміну від інших овочів, буряк і у вареному вигляді значною мірою зберігає свої корисні властивості, завдяки стійкості флавоноїдів, які, до речі, мають протиракову дію. Та найкраще все ж готувати сік зі свіжого буряка. У жодному разі не можна пити щойно відтиснутий сік, адже в ньому містяться летючі речовини, які мають отруйну дію, і це може призвести до нудоти, загальної слабкості. Для вживання сік повинен настоятися в холодильнику не менше двох годин. Для досягнення лікувального ефекту сік потрібно вживати щоденно, без перерви, впродовж трьох-чотирьох тижнів по склянці на день, за10-15 хвилин до їжі, у злегка підігрітому вигляді. Не можна його заїдати чи запивати. Для покращення смаку можна додати в буряковий сік трохи соку чорної смородини, гранатового чи вишневого, в яких також містяться флавоноїди. При застуді та підвищеному артеріальному тиску допоможе сік червоного буряка, змішаний з медом.



Повернутися назад