Вівчарів на полонину проводжав літак
– Такого я ще не бачив, – розповідав з польським акцентом сусід по лавці на стадіоні "Карпати" у Путилі у неділю, 27 травня. – Казали мені про це українські родичі, але я дуже радий сам побачити.
Гру трембіт, гуцульський спів, танок, запалення ватри – все це гість з Польщі знімав на камеру. "Наступного року ще приїду, дуже вже тут файно", – захоплювався він.
На традиційному святі виходу на полонину "Полонинська ватра" цього року, крім звичного запалення ватри та гуцульських забав, був і екстремальний пілотаж. Весь стадіон хором зойкав та охкав, коли пілот спрямовував свій літак то вниз на глядачів, то вертикально вгору, то декілька разів повертався навколо своєї осі. Час від часу він викидав різнокольорові папірці з привітаннями.
– Ватра запалає на тридцяти полонинах і горітиме аж до осені, щоби оберігати людину і худобу від нечистої сили, – розповіли головні газда з газдинею – ведучі програми.
Гостей свята пригощали стравами гуцульської кухні: банушем, кулешою, гуслянкою, бринзою. А новинкою свята став перший на Буковині фестиваль сиру. Цього продукту з різних районів було декілька десятків видів.
Володимир ЛУКАНЮК, голова райдержадміністрації:
– Нині на Путильщині – 30 полонин, загальною площею1233 гектари. Там люди і живуть, і працюють. Цього року плануємо виготовити 7,7 тисячі літрів молока, 20 тонн бринзи, 40 тонн м’яса. Зі збутом молока та бринзи ми впораємося, а проблему збуту та переробки м’яса вирішуємо. До кінця року плануємо відновити два м’ясопереробні комбінати.
Гру трембіт, гуцульський спів, танок, запалення ватри – все це гість з Польщі знімав на камеру. "Наступного року ще приїду, дуже вже тут файно", – захоплювався він.
На традиційному святі виходу на полонину "Полонинська ватра" цього року, крім звичного запалення ватри та гуцульських забав, був і екстремальний пілотаж. Весь стадіон хором зойкав та охкав, коли пілот спрямовував свій літак то вниз на глядачів, то вертикально вгору, то декілька разів повертався навколо своєї осі. Час від часу він викидав різнокольорові папірці з привітаннями.
– Ватра запалає на тридцяти полонинах і горітиме аж до осені, щоби оберігати людину і худобу від нечистої сили, – розповіли головні газда з газдинею – ведучі програми.
Гостей свята пригощали стравами гуцульської кухні: банушем, кулешою, гуслянкою, бринзою. А новинкою свята став перший на Буковині фестиваль сиру. Цього продукту з різних районів було декілька десятків видів.
Володимир ЛУКАНЮК, голова райдержадміністрації:
– Нині на Путильщині – 30 полонин, загальною площею1233 гектари. Там люди і живуть, і працюють. Цього року плануємо виготовити 7,7 тисячі літрів молока, 20 тонн бринзи, 40 тонн м’яса. Зі збутом молока та бринзи ми впораємося, а проблему збуту та переробки м’яса вирішуємо. До кінця року плануємо відновити два м’ясопереробні комбінати.
Повернутися назад