DataLife Engine > --- > Тримач для цибулі, щоби не плакати, та щипці, щоби не обпектися

Тримач для цибулі, щоби не плакати, та щипці, щоби не обпектися

У магазинах побутової техніки з’являється дедалі більше пристроїв, здатних значно полегшити роботу на кухні та зробити її більш приємною. Нині чи не для кожної кулінарної дії є свій "інструмент". Наприклад, спеціальними виделками з двома довгими зубцями можна легко перевернути на пательні рибу чи шматки м’яса, не пошкодивши їх. А ложка для спагетті завдяки спеціальним зубцям не дасть довгій локшині "втекти" назад у каструлю.
Також є окремі "інструменти" для роботи з тістом – ніж-лезо у вигляді валика, для чищення риби – ніж у вигляді лопатки із зубцями, для овочів – ніж, що знімає тонку шкірку, для морозива – силіконова ложка, для соусів – ложки спеціальної конструкції тощо.
Виробники посуду та кухонних пристосувань подбали не лише про практичність, використовуючи нержавіючу сталь, силіконові та пластмасові матеріали, які не "бояться" високих і низьких температур, але й про дизайн виробів. Оригінальні "інструменти" прикрашені "посмішками", "личками", "сонечками".
Серед кухонного начиння є й різні тримачі для нарізання цибулі (щоби не плакати), варених картоплі чи яєць (щоби не розповзалися).
Також продаються спеціальні широкі пензлики з натуральним ворсом для змащування випічки, накладання кремів, соусів.
Набори допоміжних кухонних засобів – штопора, лопатки, відмикача для пляшок – й інструментів новішого покоління – ножа для піци, ножа для чищення овочів, ложки для спагетті коштують від 200 гривень. Але кожен пристрій можна придбати й окремо – від 26 до 30 гривень за штуку.


Прилад для вирізання серцевини з яблук, груш. Завдяки зубчикам можна легко вийняти сердцевину фрукта. Цим приладом також можна нарізати фігурні овочеві салати, але овочі повинні бути вареними.
Ножі для очищення овочів. Гострий ніж із двома металевими паличками, які не дозволяють зрізати шкірку товстим шаром. Він дозволяє зчищувати шкірку однакової товщини. Є також спеціальні ножі подібної конструкції, якими легко чистити окремі овочі. Наприклад, ніж для картоплі, ніж для моркви.
Лопатка-щипці. Нею можна виймати з окропу овочі, м’ясо, інші інгредієнти, а також занурювати їх.
Ніж для цедри. Спеціальний ніж з маленькими дірочками із загостреними краями дозволяє дрібно натерти шкірку лимона, не зрізаючи м’якоті.




Повернутися назад