DataLife Engine > --- > У ресторанах не доливають спиртне і економлять на дорогих ковбасах

У ресторанах не доливають спиртне і економлять на дорогих ковбасах

Відвідувачів у наших барах та ресторанах масово обраховують – таке порушення торік виявлено під час кожної другої перевірки обласним управлінням захисту прав споживача. Найчастіше дурять за рахунок недоливання спиртного, розповіла Ніна ГОРЯНІНА, головний спеціаліст управління. За правилами, кожен заклад повинен мати відповідні вимірювальні склянки для напоїв. Однак для цього часто використовуються склянки для борошна, цукру чи інший невідповідний посуд. Скажімо, було виявлено вимірювальний посуд, де поділка 200 мілілітрів відповідає 150 мілілітрам рідини. В іншому ресторані дорогі алкогольні напої відмірювали брудною склянкою невідомого призначення з коричневим нальотом.
В експрес-кафе, де використовують одноразовий посуд, в меню часто вказують ціну за 200 мілілітрів соку. Насправді ж пластиковий стаканчик містить 170 мілілітрів "з верхом".
Особливо уважними слід бути, коли замовляєте м’ясне чи рибне асорті. Найдорожчі продукти туди часом "забувають" покласти. Якісну ковбасу, скажімо, замінюють сиром чи шинкою.
Якщо вас обрахували, фахівці радять звертатися до адміністрації закладу громадського харчування чи скаржитися до управління у правах захисту прав споживача. Серед закладів, на які практично ніколи не надходить скарг, – ресторан "Маестро", готельно-ресторанний комплекс "Венеція", винний погребок "Граф Воронцов", піцерія "Мама Міа", магазин-кафетерій "Пальміра" та інші.



Повернутися назад