DataLife Engine > --- > Кращий чернівецький кухар працює у Посольстві України в Польщі

Кращий чернівецький кухар працює у Посольстві України в Польщі

Цього року буковинський десант сформували з двох команд – кухарів і кулінарів. Золоті медалі привезла наша команда, у складі яких були Оксана Курлянцева – шеф-кондитер кафе "Кулінарія", Тетяна Волгарєва – шеф-кондитер підприємства "Кліпсидра" та Любов Орлецька – шеф-кондитер кондитерського цеху приватного підприємця Василя Костинюка. Бронзові медалі привезла команда шеф-кухарів на чолі з капітаном Сергієм Ротару (ресторан "Чернівці") у складі Оксани Чорної (ресторан "Версаль") та Івана Алекси (ресторан "Кварц"). Змагатися було вкрай важко, адже конкурували з нашими фахівцями серйозні команди столичних ресторанів.

Вперше відбувався на фестивалі і конкурс "Практичні заняття", який передбачав публічне приготування страв. Диплом ІІ ступеня у цьому змаганні завоювала Людмила Табачна, яка працює в чернівецькому ресторані "Валерія". Її номінація мала назву "Краща страва з грибів". Людмила – кухар з дідів-прадідів. Її прабабуся і бабуся були неперевершеними майстринями. Тепер подібні таланти Людмила помічає у восьмирічної донечки. Людмила каже, що деякі рецепти нових страв їй просто можуть наснитися.

Отже, чернівецькі кулінари й далі прославляють наше місто. А дехто з переможців попередніх конкурсів навіть перебрався за кордон. Так, ім’я колишнього шеф-кухаряресторану "Чернівці" Сергія Кінського й досі пам’ятають в Одесі, Києві, Польщі, Греції, на Мальті, де він своїми неповторними рецептами вразив навіть особистого кухаря англійської королеви, який був у складі журі.

А тепер він працює у Посольстві України в Польщі.


- Рецепт "Грибного дуету" від Людмили Табачної

З картоплі, відвареної у мундирах, роблять кошик, білі гриби відварюють, обсмажують в оливковій олії, додають різноманітні спеції. Окремо підсмажують фундук, додають гриби та ложку меду. Цією сумішшю фарширують картоплю. n




Повернутися назад