DataLife Engine > --- > Глінтвейн для осінніх вечорів

Глінтвейн для осінніх вечорів

Найголовніше правило: глінтвейн, як і кава, не повинен закипати. Темпера-тура має бути приблизно 70 градусів. Вино для глінтвейну нагрівають у вогнетривкому посуді, але не в металевому (у крайньому разі згодиться емальований, та краще кераміка чи вогнетривке скло). Спеції (це здебільшого гвоздика, кориця, кардамон, мускатний горіх, може бути також імбир, бадьян, перець) – обов’язкові. Збагатить та освіжить смак глінтвейну лимон, апельсин.

Украй важлива річ – вибір вина. Найкращими вважаються Хванчкара, Кіндзмараулі, Кагор, Каберне. Підійде будь-яке хороше сухе червоне вино.

П’ють глінтвейн гарячим – із високих (щоби довше не вистигало) та прозорих (щоби насолоджуватися кольором напою) склянок.


Кілька рецептів глінтвейну

З ромом

0,5 пляшки червоного вина,

0,5 пляшки рому, 1,5 склянки води, 20 шт. гвоздики, 20 шт. товченого кардамону,

10 г кориці у паличках,

1 товчений мускатний горіх.


Змішують вино, ром, воду зі спеціями. Нагрівають, розливають у склянки. Кладуть до кожної склянки

по скибці лимона.


З вишневою наливкою

1,5 л десертного вина, 0,5 л вишневої наливки, 1 лимон, кориця та гвоздика.

У посудину наливають вино, наливку, нагрівають суміш. У гарячу кладуть прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибками, дають настоятися 10-15 хвилин. Розливають у чашки.


Класичний

1 пляшка столового червоного вина, 1,3 склянки води, 6-7 шт. гвоздики, мускатний горіх на смак, 1 ст. л. цукру.

Гвоздику та мускатний горіх кладуть у турку, заливають водою. Доводять до кипіння і варять хвилину. Після цього відвар має настоятися 10 хвилин. Вино ставлять на вогонь. Коли нагріється – додають воду зі спеціями та цукор. Прогрівають іще трохи, але не до кипіння.


Чайний (без вина)

1 л завареного чорного чаю, 300 мл яблучного соку, 300 мл абрикосового соку, 200 г цукру, 100 мл коньяку чи рому.

У керамічному або емальованому посуді змішайте соки, додайте цукор. Влийте чайний настій. Накрийте покришкою, поставте на маленький вогонь і нагрівайте, не доводячи до кипіння. Коли нагріється, влийте коньяк або ром. Наприкінці додайте спеції – корицю, гвоздику.




Повернутися назад