Глінтвейн для осінніх вечорів

Украй важлива річ – вибір вина. Найкращими вважаються Хванчкара, Кіндзмараулі, Кагор, Каберне. Підійде будь-яке хороше сухе червоне вино.
П’ють глінтвейн гарячим – із високих (щоби довше не вистигало) та прозорих (щоби насолоджуватися кольором напою) склянок.
Кілька рецептів глінтвейну
З ромом
0,5 пляшки червоного вина,
0,5 пляшки рому, 1,5 склянки води, 20 шт. гвоздики, 20 шт. товченого кардамону,
10 г кориці у паличках,
1 товчений мускатний горіх.
Змішують вино, ром, воду зі спеціями. Нагрівають, розливають у склянки. Кладуть до кожної склянки
по скибці лимона.
З вишневою наливкою
1,5 л десертного вина, 0,5 л вишневої наливки, 1 лимон, кориця та гвоздика.
У посудину наливають вино, наливку, нагрівають суміш. У гарячу кладуть прянощі, лимон, нарізаний тонкими скибками, дають настоятися 10-15 хвилин. Розливають у чашки.
Класичний
1 пляшка столового червоного вина, 1,3 склянки води, 6-7 шт. гвоздики, мускатний горіх на смак, 1 ст. л. цукру.
Гвоздику та мускатний горіх кладуть у турку, заливають водою. Доводять до кипіння і варять хвилину. Після цього відвар має настоятися 10 хвилин. Вино ставлять на вогонь. Коли нагріється – додають воду зі спеціями та цукор. Прогрівають іще трохи, але не до кипіння.
Чайний (без вина)
1 л завареного чорного чаю, 300 мл яблучного соку, 300 мл абрикосового соку, 200 г цукру, 100 мл коньяку чи рому.
У керамічному або емальованому посуді змішайте соки, додайте цукор. Влийте чайний настій. Накрийте покришкою, поставте на маленький вогонь і нагрівайте, не доводячи до кипіння. Коли нагріється, влийте коньяк або ром. Наприкінці додайте спеції – корицю, гвоздику.
Повернутися назад