Кулінарні хитрощі
- М’ясо найкраще розморожувати повільно, на повітрі, а не у воді.
- М’ясо буде тушкуватися значно краще, якщо додати до соусу томат-пюре, гранатовий сік чи лимонну кислоту.
- Щоби м’ясо не пригоріло і не стало сухим, поставте у духовку невелику ємність з водою.
- М’ясо буде ніжнішим, якщо за годину до смаження змастити його гірчицею.
- До смаженого натурального м’яса краще подавати не соус, а м’ясний сік, отриманий під час смаження.
- Відбивні котлети і шніцелі будуть м’якими, якщо за 1-2 години до смаження змастити їх сумішшю оцту та олії.
- До котлетної маси краще не давати яєчний білок – під час смаження він швидко згортається, і котлети вдаються сухими.
- Щоби приготувати смачні сочні котлети, додайте до фаршу порівну дрібно порізаної сирої і трохи підсмаженої цибулі та трохи сирої картоплі.
- Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильним, щоби утворилася скоринка і не дала соку витікати. Але потім треба довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на півхвилини.
- М’ясо старої курки звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин у холодну воду.
- Печінка буде набагато смачнішою, якщо перед обсмажуванням опустити її на одну хвилину в окріп, потім обмити холодною водою і просушити.
- Печінку варто смажити несоленою, інакше вона буде твердою.
- М’ясо буде тушкуватися значно краще, якщо додати до соусу томат-пюре, гранатовий сік чи лимонну кислоту.
- Щоби м’ясо не пригоріло і не стало сухим, поставте у духовку невелику ємність з водою.
- М’ясо буде ніжнішим, якщо за годину до смаження змастити його гірчицею.
- До смаженого натурального м’яса краще подавати не соус, а м’ясний сік, отриманий під час смаження.
- Відбивні котлети і шніцелі будуть м’якими, якщо за 1-2 години до смаження змастити їх сумішшю оцту та олії.
- До котлетної маси краще не давати яєчний білок – під час смаження він швидко згортається, і котлети вдаються сухими.
- Щоби приготувати смачні сочні котлети, додайте до фаршу порівну дрібно порізаної сирої і трохи підсмаженої цибулі та трохи сирої картоплі.
- Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильним, щоби утворилася скоринка і не дала соку витікати. Але потім треба довести вогонь до середнього і, перевернувши котлети, знову посилити його на півхвилини.
- М’ясо старої курки звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин у холодну воду.
- Печінка буде набагато смачнішою, якщо перед обсмажуванням опустити її на одну хвилину в окріп, потім обмити холодною водою і просушити.
- Печінку варто смажити несоленою, інакше вона буде твердою.
Повернутися назад