Знежирена їжа – не для дітей
Лікарі вважають, що розв’язувати проблему ожиріння з раннього дитинства не варто. Нові дослідження американських учених засвідчили, що знежирене харчування призводить до нестачі вітаміну Е майже у 70 відсотків дітей віком від 2 до 5 років.
Причин цього декілька. По-перше, вітаміном Е організм поповнюється завдяки рослинним жирам – соняшниковій, оливковій та іншим оліям. На відміну від жирів тваринних, вони вважаються корисними, але в знежирених продуктах їх немає – із них видаляють весь жир: і тваринний, і рослинний. По-друге, вітамін Е, а також вітаміни А, D і К засвоюються лише розчиненими у жирах. І коли в кишківнику жирів мало, засвоєння вітамінів з їжі зменшується, значна частина їх проходить через кишківник "транзитом".
Тому, якщо ви помітили, що дитина занадто стрімко набирає зайву вагу, корисніше давати їй менше солодких продуктів, адже від цукру товстішають теж, і зазвичай саме він може призвести до ожиріння. Але в такому разі не забудьте поповнити раціон малюка різними фруктами, які поповнять організм вітамінами і замінять "шкідливі" цукерки.
Чи знаєте ви, що…
…спілкування дитини з домашніми тваринами у перший рік життя знижує ризик виникнення алергічних захворювань, стверджують американські вчені.
Під час досліджень алергологи та імунологи встановили, що вірогідність виникнення алергії у дітей, які у перший рік життя тісно спілкувалися з двома чи більше тваринами, на 75 відсотків менша, ніж у тих, хто не мав такої можливості.
Отриманий результат здивував багатьох, адже тривалий час вважалося, що саме тварини є фактором виникнення алергії.
Повернутися назад