Мюслі робимо самі
Виробники мюслі зазвичай пишуть на упаковці, як їх бажано вживати – з молоком, соком, йогуртом. Це, власне, справа смаку. Йогурт краще вибирати досить рідкий – питний, а сік, навпаки, – густий, з м’якоттю.
- Суміш пластівців
"Екстра"
- Лущене насіння
соняшника або гарбуза
- Кунжут
- Горіхи (грецькі, арахіс, мигдаль, фундук)
- Сухофрукти (яблука, груші, курага, інжир,
банан, ананас, чорнослив)
- Родзинки, сушені
вишні, смородина,
малина.
Для хороших мюслі вам вистачить і п’ятої частини названих продуктів. Якщо кошти не дозволяють придбати дорогі сухофрукти – обмежтеся простими домашніми. Втім з обережністю додавайте чорнослив: він має дуже насичений смак і легку проносну дію, надто – спожитий натщесерце. Якщо у ваших домашніх мюслі домінують горіхи, додавайте до них трохи меду, це дуже корисно і приємно на смак. Великі шматки сухофруктів варто попередньо нарізати. Ласунам та дітям будуть до смаку мюслі з додаванням так званих "сухих сніданків" – різноманітних кульок та кілець з кукурудзяної та пшеничної крупи, неглазурованих або вкритих шоколадом.
Якщо ви регулярно чи періодично купуєте мюслі, то, мабуть, помічаєте, що щедро прорекламована фруктова частина продукту насправді виявляється досить символічною. Кілька тоненьких скибочок засушеного банана сиротливо тонуть у морі пластівців. Єдине, чого не шкодують, – значно дешевших родзинок. Від таких прийомів здешевлення потерпає і харчова цінність, і смакові якості продукту. Тому ми пропонуємо замість купівлі готових мюслі, приготувати їх власноручно. Для цього вам знадобляться:
Повернутися назад