Читайте, що ви п’єте
Тепер можна більш спокійно та раціонально поглянути на воду, яку ми споживаємо. Дедалі більше людей відмовляються від рідини з-під крана і переходять на мінералку. Але річ у тім, що мінеральна вода буває різною, і вдовольняти спрагу першою-ліпшою, щонайменше, нерозумно.
Отже, купуючи мінеральну воду, ми повинні звернути увагу насамперед на ступінь її мінералізації. На етикетці така інформація мусить бути, а якщо її немає – краще утриматися від купівлі цієї води. Отже, якщо мінералізація не вища за 5 грамів на літр, обмежень щодо вживання цієї води немає. На ній, до речі, сміливо можна готувати чай, каву, різні страви. Вода з мінералізацією від 5 до 10 грамів – лікувально-столова. Таку воду не варто вживати у великих кількостях і занадто часто. Якщо ж мінералізація понад 10 грамів на літр – не пийте таку воду без поради лікаря.
Інший показник, який допоможе підібрати воду, яка потрібна саме вам, – це катіони чи аніони, що в ній переважають. Загалом світові запаси мінеральної води – це комбінація шести компонентів: магнію, натрію, кальцію, гідрокарбонатів, сульфатів, хлору. Питання в тому, який компонент переважає в тій чи іншій воді. Саме це і визначає її вплив на людський організм.
Хлор. Вода з високим умістом хлору допоможе у боротьбі із зайвою вагою. Приклад – "Миргородська".
Кальцій. Якщо серед мінералів води переважає кальцій, вона рекомендована людям, які не люблять молочні продукти і недоотримують кальцій із ними. Приклад – "Трускавецька кришталева".
Магній – це засіб від стресу, головного болю, зниженої працездатності. Приклад – "Нарзан", "Роса Буковини".
Натрій. Щодо цього компоненту є важливі протипоказання. Не варто пити воду з високим умістом натрію, якщо у вас – підвищений тиск. Натомість при зниженому шукайте саме таку воду. Приклад – "Боржомі".
Сульфати мінеральної води посилюють перистальтику жовчовивідних шляхів, виводять продукти запалення, очищують кишківник. Приклад – "Куяльник".
Гідрокарбонати позитивно впливають на обмін речовин і допомагають боротися з втомою. Приклад – "Моршинська".
Отже, уважно читайте етикетки і пийте на здоров’я.
Отже, купуючи мінеральну воду, ми повинні звернути увагу насамперед на ступінь її мінералізації. На етикетці така інформація мусить бути, а якщо її немає – краще утриматися від купівлі цієї води. Отже, якщо мінералізація не вища за 5 грамів на літр, обмежень щодо вживання цієї води немає. На ній, до речі, сміливо можна готувати чай, каву, різні страви. Вода з мінералізацією від 5 до 10 грамів – лікувально-столова. Таку воду не варто вживати у великих кількостях і занадто часто. Якщо ж мінералізація понад 10 грамів на літр – не пийте таку воду без поради лікаря.
Інший показник, який допоможе підібрати воду, яка потрібна саме вам, – це катіони чи аніони, що в ній переважають. Загалом світові запаси мінеральної води – це комбінація шести компонентів: магнію, натрію, кальцію, гідрокарбонатів, сульфатів, хлору. Питання в тому, який компонент переважає в тій чи іншій воді. Саме це і визначає її вплив на людський організм.
Хлор. Вода з високим умістом хлору допоможе у боротьбі із зайвою вагою. Приклад – "Миргородська".
Кальцій. Якщо серед мінералів води переважає кальцій, вона рекомендована людям, які не люблять молочні продукти і недоотримують кальцій із ними. Приклад – "Трускавецька кришталева".
Магній – це засіб від стресу, головного болю, зниженої працездатності. Приклад – "Нарзан", "Роса Буковини".
Натрій. Щодо цього компоненту є важливі протипоказання. Не варто пити воду з високим умістом натрію, якщо у вас – підвищений тиск. Натомість при зниженому шукайте саме таку воду. Приклад – "Боржомі".
Сульфати мінеральної води посилюють перистальтику жовчовивідних шляхів, виводять продукти запалення, очищують кишківник. Приклад – "Куяльник".
Гідрокарбонати позитивно впливають на обмін речовин і допомагають боротися з втомою. Приклад – "Моршинська".
Отже, уважно читайте етикетки і пийте на здоров’я.
Повернутися назад