DataLife Engine > --- > Якісна ковбаса подорожчає

Якісна ковбаса подорожчає

Цим документом забороняється використання у м’ясних продуктах вищого сорту та у продуктах дитячого і дiєтичного харчування м’яса механiчного обвалювання, бiлкових стабiлiзаторiв, свиної шкiри. А також – харчового крохмалю, рослинного борошна, круп’яних продуктiв i продуктiв iз сої, сумiшей прянощiв, до складу яких входять харчовi добавки. Отже до ковбас вищого гатунку виробникам доведеться додавати більше натуральної сировини, а це збільшить витрати на її виробництво.
За словами Бориса ТОДОРЮКА, заступника начальника управління ветеринарної медицини у Чернівецькій області, цей закон обов’язково повинен набути чинності.
– Поки що цей документ ще не підписав Президент, але він спроможний значно покращити якість м’ясної продукції й убезпечити ринок від поширення низькоякісних м’ясних виробів, – важає ветеринар.
Лариса КУДАК, завідувачка сектору з контролю якості продовольчих товарів обласного управління у справах захисту прав споживачів, каже, що раніше, за радянських часів, ковбасні вироби виготовляли згідно із затвердженими державними стандартами. Тепер кожен виробник може розробити нову технологію виробництва ковбасних виробів і затвердити його у СЕС та Держстандарті. Через це на ринку з’явилося чимало ковбас відомих марок, але з незначними змінами у назві виробу. Наприклад, продають ковбаси "Лікарська
Екстра", "Лікарська Прима" "Нова лікарська" з різною рецептурою. Справжня "Лікарська" виготовляється зі свинини, яловичини і спецій. Така ж доля й інших відомих марок – "Львівської", "Сервілату" тощо. Ковбасні вироби вищого гатунку не повинні містити хрящів, прожилок, грубої тканини, шкірки, відповідати усім фізико-хімічним показникам, аж до визначеної кількості солі, вологи, борошна. 



Повернутися назад