Найкраща весняна їжа
Рулет з начинкою
із зеленою цибулею
та морквою
12 яєць, 400 грамів зеленої цибулі, 300 грамів моркви, склянка молока, сіль, цукор, борошно, вершкове масло.
Приготуйте бісквіт: розітріть із сіллю 6 жовтків, білок збийте на піну. На жовтки висипте 6 столових ложок борошна, накрийте білками. Масу трохи перемішайте і викладіть на змащений вершковим маслом пергамент у деко. Спечіть. Рум’яний бісквіт викладіть на дерев’яну дошку, згорніть у рулет і охолодіть. Розріжте рулет на три частини, розгорніть, накладіть начинку і знову згорніть у рулети. Загорніть їх у серветки і покладіть до холодильника.
Начинка із зеленою цибулею: дрібно наріжте 400 грамів зеленої цибулі, посоліть, покладіть на гарячу пательню з вершковим маслом. Перемішуйте, доки не випарується волога, цибуля повинна залишитися зеленою. Три яйця, зварених круто, подрібніть виделкою, змішайте з цибулею і поставте до холодильника.
Начинка з моркви: моркву почистіть, наріжте крупними шматками, складіть у каструлю, залийте молоком, посоліть, додайте чайну ложку цукру і чайну ложку вершкового масла. Тушкуйте на маленькому вогні. Разом з трьома звареними яйцями пропустіть через м’ясорубку, заправте сметаною, усе разом протушкуйте і охолодіть. n
Холодний гороховий
суп із зеленою цибулею
Столова ложка оливкової олії, 6 штучок зеленої цибулі, 2 зубки часнику, 900 мілілітрів овочевого бульйону, 675 грамів консервованого чи замороженого зеленого гороху, 1 качан зеленого салату, сіль, чорний мелений перець.
Нагрійте олію у великій каструлі. Додайте нарізану цибулю і подрібнений часник, обсмажте на малому вогні 5-7 хвилин, доки зелена цибуля не стане м’якою. Влийте бульйон, доведіть до кипіння. Додайте горошок, доведіть до кипіння, варіть на малому вогні. Додайте зелений салат. Готуйте ще декілька хвилин, доки горошок не стане м’яким. Збийте суп у блендері до однорідної маси. Приправте за смаком. Нехай постоїть у холодильнику чотири години або ніч. Перед подачею додайте у тарілку ложку вершків або густої сметани. n
Різотто із зеленою цибулею
Кілограм зеленої цибулі, 4 столові ложки рису, 6 помідорів, 6 яєць, 2 склянки молока, 1 склянка гарячої води,
1 склянка олії, 150 грамів бринзи, сіль, перець, петрушка.
Зелену цибулю помийте, наріжте. Обсмажте на олії, всипте рис і смажте далі. Додайте дрібно нарізані помідори і влийте гарячої води. Посоліть, поперчіть, додайте зелень петрушки і варіть на слабкому вогні до готовності рису. Викладіть на деко, залийте яйцями, збитими з молоком, і присипте подріблнною бринзою. Запікайте у гарячій духовці. n
Сир із зеленою цибулею
400 грамів домашнього сиру, 50-75 грамів сметани, 2 яйця, зелена цибуля, зелений салат, сіль.
Сир розітріть зі сметаною, дрібно нарізаними вареними яйцями і цибулею. Посоліть. Сформуйте невеликі котлети, викладіть на таріль, попередньо вистелений листям зеленого салату.
із зеленою цибулею
та морквою
12 яєць, 400 грамів зеленої цибулі, 300 грамів моркви, склянка молока, сіль, цукор, борошно, вершкове масло.
Приготуйте бісквіт: розітріть із сіллю 6 жовтків, білок збийте на піну. На жовтки висипте 6 столових ложок борошна, накрийте білками. Масу трохи перемішайте і викладіть на змащений вершковим маслом пергамент у деко. Спечіть. Рум’яний бісквіт викладіть на дерев’яну дошку, згорніть у рулет і охолодіть. Розріжте рулет на три частини, розгорніть, накладіть начинку і знову згорніть у рулети. Загорніть їх у серветки і покладіть до холодильника.
Начинка із зеленою цибулею: дрібно наріжте 400 грамів зеленої цибулі, посоліть, покладіть на гарячу пательню з вершковим маслом. Перемішуйте, доки не випарується волога, цибуля повинна залишитися зеленою. Три яйця, зварених круто, подрібніть виделкою, змішайте з цибулею і поставте до холодильника.
Начинка з моркви: моркву почистіть, наріжте крупними шматками, складіть у каструлю, залийте молоком, посоліть, додайте чайну ложку цукру і чайну ложку вершкового масла. Тушкуйте на маленькому вогні. Разом з трьома звареними яйцями пропустіть через м’ясорубку, заправте сметаною, усе разом протушкуйте і охолодіть. n
Холодний гороховий
суп із зеленою цибулею
Столова ложка оливкової олії, 6 штучок зеленої цибулі, 2 зубки часнику, 900 мілілітрів овочевого бульйону, 675 грамів консервованого чи замороженого зеленого гороху, 1 качан зеленого салату, сіль, чорний мелений перець.
Нагрійте олію у великій каструлі. Додайте нарізану цибулю і подрібнений часник, обсмажте на малому вогні 5-7 хвилин, доки зелена цибуля не стане м’якою. Влийте бульйон, доведіть до кипіння. Додайте горошок, доведіть до кипіння, варіть на малому вогні. Додайте зелений салат. Готуйте ще декілька хвилин, доки горошок не стане м’яким. Збийте суп у блендері до однорідної маси. Приправте за смаком. Нехай постоїть у холодильнику чотири години або ніч. Перед подачею додайте у тарілку ложку вершків або густої сметани. n
Різотто із зеленою цибулею
Кілограм зеленої цибулі, 4 столові ложки рису, 6 помідорів, 6 яєць, 2 склянки молока, 1 склянка гарячої води,
1 склянка олії, 150 грамів бринзи, сіль, перець, петрушка.
Зелену цибулю помийте, наріжте. Обсмажте на олії, всипте рис і смажте далі. Додайте дрібно нарізані помідори і влийте гарячої води. Посоліть, поперчіть, додайте зелень петрушки і варіть на слабкому вогні до готовності рису. Викладіть на деко, залийте яйцями, збитими з молоком, і присипте подріблнною бринзою. Запікайте у гарячій духовці. n
Сир із зеленою цибулею
400 грамів домашнього сиру, 50-75 грамів сметани, 2 яйця, зелена цибуля, зелений салат, сіль.
Сир розітріть зі сметаною, дрібно нарізаними вареними яйцями і цибулею. Посоліть. Сформуйте невеликі котлети, викладіть на таріль, попередньо вистелений листям зеленого салату.
Повернутися назад