DataLife Engine > --- > Мастика замінить марципан

Мастика замінить марципан

Мастика чудово замінить марципан у домашніх умовах, але нею небажано покривати увесь торт, він стане твердим. Краще виготовити фігурки і розташувати їх на поверхні торта. Можна приготувати два види мастики – молочну і желатинову.
Отже, молочна. Вона просто виготовляється, і з нею легко працювати. Змішуємо рівну кількість цукрової пудри і сухого молока, додаємо згущене молоко (1:1:1). Замішуємо масу до густини м’якого пластиліну. За бажання можете підфарбувати харчовими барвниками.
Тепер згадуємо уроки праці і ліпимо листочки, ягідки, зайчиків тощо. Виготовлені прикраси треба підсушити. Можна розкатати мастику в один-два міліметри завтовшки і вирізати з неї фігурки. Присипте їх цукровою пудрою. З молочної мастики можна "зводити" й цілі будинки на тортах, розмалювати їх харчовими фарбниками, шоколадом чи білковою глазуррю. Якщо мастика липне до рук, додайте цукрової пудри. Єдиний "недолік" молочної мастики – жовтуватий колір. Тому, якщо конче необхідні білі чи ніжно рожеві квіти, можна виготовити желатинову мастику.
Желатинова мастика більш вередлива у приготуванні, її потрібно "відчути". Беремо 10 грамів желатину, 900 грамів цукрової пудри, 10 столових ложок води. Замочуємо желатин на 40-60 хвилин, нагріваємо на водяній бані, охолоджуємо. У холодний, але рідкий желатин поступово додаємо цукрову пудру і ретельно вимішуємо. Розкачуємо тонкий шар мастики і присипаємо цукровою пудрою. Відриваємо по шматочку і надаємо йому форми за допомогою ложок – обліплюємо внутрішню частину ложки і нехай підсохне. Листочок готовий.



Повернутися назад