Сіль плюс оцет – і на кухні все сяє!
Іноді ми помічаємо, що зробити дім ідеальним нам заважають прикрі дрібниці, як-от: плями на меблях чи посуді, завжди тупі ножі, щось підгоріле в каструлі. Можна не надавати цьому значення, а можна легко усунути, скориставшись нашими порадами.
- Скляний посуд краще мити без спеціальних засобів, які залишають на склі тонку плівку зовсім не корисної "хімії". Для цього до теплої води для миття треба додати трохи оцту або крупної солі.
- Алюмінієві каструлі знову блищатимуть, якщо їх прокип’ятити разом із картопляними чи яблучними очистками.
- Забруднені емальовані каструлі треба прокип’ятити з будь-яким засобом для миття посуду, а потім промити гарячою водою.
- Якщо в каструлі щось підгоріло, треба налити на дно холодної води і всипати жменю солі. За кілька годин підгорілі залишки їжі можна буде легко видалити. Для емальованої каструлі підійде ще такий спосіб: налити гарячої води, всипати соди. Залишити на півгодини, а потім прокип’ятити.
- Найкращий засіб для чищення сковорідки від підгорілих залишків – сіль. Спочатку сковорідку трохи нагрівають, потім всипають солі і протирають сухою ганчіркою. На завершення протирають пергаментом.
- Якщо молоко, що закипіло, вилилося на плиту, треба негайно засипати пляму сіллю і накрити мокрим папером. Тоді запах не пошириться, а пляма легко зітреться.
- Щоби в морозильнику не примерзала формочка для льоду, треба попередньо натерти її знизу свічкою.
- Навіть якщо ви тримаєте крупу в банках, у ній можуть завестися жучки. Щоби цього не сталося, треба щойно куплену крупу прогріти на сковорідці і лише після цього, охолодивши, засипати на зберігання. Додаткова страховка – марлеві мішечки з сіллю, покладені в банки з крупою.
- Захистити від жучків борошно можна за допомогою часнику. Кілька неочищених зубчиків покласти у мішечок з борошном.
- В екологічно чистій достиглій малині майже обов’язково є маленькі рожеві черв’ячки – личинки малинового жука. Їх можна позбутись, якщо залити ягоди на 15-20 хвилин підсоленою водою. Личинки спливуть на поверхню, а малину після цього промивають холодною водою.
- Сіль допомагає краще нагострити ножі та ножиці. Для цього їх треба півгодини потримати в міцному соляному розчині.
- М’ясорубку буде легше мити, якщо пропустити через неї сиру картоплю.
- Не варто сушити м’ясорубку біля джерела тепла. Від цього тупляться ножі.
- Нові склянки можна зробити більш міцними та довговічними, загартувавши їх. Поставити склянки в ємність із холодною водою, поступово довести до кипіння, вимкнути вогонь і охолодити скянки в цій же воді.
- Алюмінієву фольгу найкраще тримати в холодильнику. Вона не буде злипатися і рватися.
- Щоби руки не темніли від чищення картоплі, треба перед роботою трохи змочити їх оцтом, а після роботи одразу помити з милом і змастити кремом.
- Скляний посуд краще мити без спеціальних засобів, які залишають на склі тонку плівку зовсім не корисної "хімії". Для цього до теплої води для миття треба додати трохи оцту або крупної солі.
- Алюмінієві каструлі знову блищатимуть, якщо їх прокип’ятити разом із картопляними чи яблучними очистками.
- Забруднені емальовані каструлі треба прокип’ятити з будь-яким засобом для миття посуду, а потім промити гарячою водою.
- Якщо в каструлі щось підгоріло, треба налити на дно холодної води і всипати жменю солі. За кілька годин підгорілі залишки їжі можна буде легко видалити. Для емальованої каструлі підійде ще такий спосіб: налити гарячої води, всипати соди. Залишити на півгодини, а потім прокип’ятити.
- Найкращий засіб для чищення сковорідки від підгорілих залишків – сіль. Спочатку сковорідку трохи нагрівають, потім всипають солі і протирають сухою ганчіркою. На завершення протирають пергаментом.
- Якщо молоко, що закипіло, вилилося на плиту, треба негайно засипати пляму сіллю і накрити мокрим папером. Тоді запах не пошириться, а пляма легко зітреться.
- Щоби в морозильнику не примерзала формочка для льоду, треба попередньо натерти її знизу свічкою.
- Навіть якщо ви тримаєте крупу в банках, у ній можуть завестися жучки. Щоби цього не сталося, треба щойно куплену крупу прогріти на сковорідці і лише після цього, охолодивши, засипати на зберігання. Додаткова страховка – марлеві мішечки з сіллю, покладені в банки з крупою.
- Захистити від жучків борошно можна за допомогою часнику. Кілька неочищених зубчиків покласти у мішечок з борошном.
- В екологічно чистій достиглій малині майже обов’язково є маленькі рожеві черв’ячки – личинки малинового жука. Їх можна позбутись, якщо залити ягоди на 15-20 хвилин підсоленою водою. Личинки спливуть на поверхню, а малину після цього промивають холодною водою.
- Сіль допомагає краще нагострити ножі та ножиці. Для цього їх треба півгодини потримати в міцному соляному розчині.
- М’ясорубку буде легше мити, якщо пропустити через неї сиру картоплю.
- Не варто сушити м’ясорубку біля джерела тепла. Від цього тупляться ножі.
- Нові склянки можна зробити більш міцними та довговічними, загартувавши їх. Поставити склянки в ємність із холодною водою, поступово довести до кипіння, вимкнути вогонь і охолодити скянки в цій же воді.
- Алюмінієву фольгу найкраще тримати в холодильнику. Вона не буде злипатися і рватися.
- Щоби руки не темніли від чищення картоплі, треба перед роботою трохи змочити їх оцтом, а після роботи одразу помити з милом і змастити кремом.
Повернутися назад