«Правильний» чай
Морозяного дня гарячий чай зігріває дуже добре. Але набагато приємніше, коли він ще й смачний. Зробити цей напій ароматним і смачним дуже просто.
Насамперед фахівці радять забути про пакетики. Вважається, що у пакетики насипать чайну крошку, тобто брак.
Справжні прихильники чаю його лише заварюють. Перед тим, як засипати чай, облийте чайник окропом, щоби тепло потім йшло на заварку, а не підігрівало чайник. У нагрітий чайник насипають чай із розрахунком ложка заварки на кожну чашку. Потім заливають свіжим окропом, який ще не перекипів. Дають настоятися чотири хвилини, якщо перетримати, напій буде гірчити.
Пити справжній чай можна з цукром, але без лимона і варення, які "знижують" смак.
Якщо вирішили випити чай по-англійськи, тобто з молоком, потрібно наливати чай у молоко, а не навпаки.
Любителям екзотичних відчуттів можна порадити калмицький чай. Заваріть дуже міцний чорний чай у кип’яченому молоці (без води). Додайте трохи солі і вершкового масла. Калмицький чай допомагає позбутися похмільного синдрому.
На замітку газдині
- Ножі м’ясорубки та інші металічні предмети після використання для виготовлення рибних страв спочатку миють холодною водою з сіллю, потім споліскують у гарячій воді.
- Посуд, у якому були сирі яйця, тісто, варення, риба, спочатку миють холодною, а вже потім гарячою водою.
- Алюмінієвий посуд буде блистіти, якщо під час миття у воду додати декілька крапель нашатирного спирту.
- Стійкі плями з ножів та виделок відмивають лимонним соком.
Насамперед фахівці радять забути про пакетики. Вважається, що у пакетики насипать чайну крошку, тобто брак.
Справжні прихильники чаю його лише заварюють. Перед тим, як засипати чай, облийте чайник окропом, щоби тепло потім йшло на заварку, а не підігрівало чайник. У нагрітий чайник насипають чай із розрахунком ложка заварки на кожну чашку. Потім заливають свіжим окропом, який ще не перекипів. Дають настоятися чотири хвилини, якщо перетримати, напій буде гірчити.
Пити справжній чай можна з цукром, але без лимона і варення, які "знижують" смак.
Якщо вирішили випити чай по-англійськи, тобто з молоком, потрібно наливати чай у молоко, а не навпаки.
Любителям екзотичних відчуттів можна порадити калмицький чай. Заваріть дуже міцний чорний чай у кип’яченому молоці (без води). Додайте трохи солі і вершкового масла. Калмицький чай допомагає позбутися похмільного синдрому.
На замітку газдині
- Ножі м’ясорубки та інші металічні предмети після використання для виготовлення рибних страв спочатку миють холодною водою з сіллю, потім споліскують у гарячій воді.
- Посуд, у якому були сирі яйця, тісто, варення, риба, спочатку миють холодною, а вже потім гарячою водою.
- Алюмінієвий посуд буде блистіти, якщо під час миття у воду додати декілька крапель нашатирного спирту.
- Стійкі плями з ножів та виделок відмивають лимонним соком.
Повернутися назад