DataLife Engine > новини > Експерти визначили «смак року» 2026 - він може вас здивувати

Експерти визначили «смак року» 2026 - він може вас здивувати

смородина


З 2000 року компанія з виробництва приправ McCormick публікує свій прогноз смаків. Цей звіт відображає те, що формує смак у всьому світі. Їхній прогноз визначив і вплинув на тенденції, передбачаючи зростання популярності всього: від спецій для гарбузового пирога до убе, корейського барбекю та пряних соусів.

Щороку у звіті розглядаються новинки та майбутні продукти, визначаючи ключові смаки, які споживачі можуть очікувати побачити в найближчі місяці та роки. Експерти визначили, який смак буде наступного року, і це може вас здивувати, пише NV



Смак року 2026 — це чорна смородина (Ribes nigrum), їстівна ягода з виразним, але збалансованим смаковим профілем, який є солодким, терпким і насиченим. Чорна смородина походить з Центральної та Північної Європи, а також Північної Азії, і темно-фіолетовий плід був популярним у цих регіонах протягом століть.

Чорну смородину зазвичай використовують як основний смак або інгредієнт у вареннях та желе, сиропах, цукерках, десертах, наливках та лікерах (згадайте її як чарівний компонент Kir Royales).

В McCormick кажуть, що чорна смородина швидко набирає популярності, і буде головною подією в меню та харчових продуктах у регіонах, що виходять далеко за межі її історичного ареалу, у 2026 році. Вона має сміливий, вишуканий смак, який поєднує солодке з пікантним і піднімає враження від будь-якої страви.

Експерти настільки захоплені смаком чорної смородини, одночасно терпким і пікантним, але також фруктовим з квітковими нотками, що вони запланували цілий рік святкування того, що вони називають наступною "крутою" ягодою.

Чорна смородина цінується за свою яскраву інтенсивність, яка наповнює все: від пікантних редукцій та солодкої випічки до сучасної міксології. Варто згадати і її переваги, антиоксиданти та кілька вітамінів, зокрема вітамін С — одна чашка чорної смородини містить 203 міліграми вітаміну С, що майже втричі більше, ніж в апельсині. Ягода може зміцнювати імунну систему та зменшувати запалення.

У прогнозі смаків зазначається, що споживачі використовують екстравагантні частування та враження як втечу від реальності, привносячи вишукані смаки у повсякденне життя, а не просто зберігаючи їх для особливих випадків. Це може бути додавання шарів смаку до десерту, основної страви чи напою, наприклад, соусу з чорної смородини до торта з арахісовим сиропом та джемом або до кардамонового сауера з червоним апельсином.

Цей харчовий тренд побудований навколо того, як люди знаходять красу в основах, готуючи з обережністю та використовуючи прості, але високоякісні інгредієнти в поєднанні з технікою та часом — завдяки цьому все скромне стає приголомшливим. Уявіть собі домашній хліб на заквасці, або, можливо, шматочок такого хліба з маринованими овочами.

Соуси

За останнє десятиліття соуси справді стали домінувати. Люди знаходять нові соуси, а також дипи, поливки та намазки, спосіб зв’язатися з культурами, насолодитися смаками світу та покращити страви. Ці компоненти є основним способом для їдців досліджувати смак та експериментувати. Уявіть собі смажену курку з тумом, пухким, насичено часниковим соусом родом з Лівану, або кукурудзяний хліб карі з часниковою скоринкою.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад