Кисломолочний сир всього за 30 хв вдома: ідеальний рецепт

Домашній кисломолочний сир - це натуральний без консервантів продукт, який готується всього з двох інгредієнтів. Містить білки, кальцій і корисні молочнокислі бактерії.
Про це пише РБК-Україна.
Рецепт домашнього кисломолочного сиру
Інгредієнти:
молоко 3,5% - 2 л
кефір 3,5% - 1 л
Легкий спосіб приготування
Доведіть молоко майже до кипіння (90-95°C). Далі влийте кефір, після чого має одразу утворитись згусток.
Нагрійте масу до легкого кипіння та вимкніть газ. Дайте охолонути 5-10 хв і процідіть через марлю. В результаті у вас вийде 500 г домашнього кисломолочного сиру.
Кухар радить не використовувати ультрапастеризоване молоко, адже воно не згорнеться. Чим жирніше молоко, тим ніжніший вийде сир.
Сироватку не виливайте, адже вона ідеальна для млинців, сирників, вареників або просто з медом.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад