Корисна норма на день: скільки можна їсти сала

Сало - улюблений продукт серед українців. Надмірне вживання цього продукту можна завдати шкоди організму, тому варто дотримуватись певної добової норми.
Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла нутриціологиня Катерина Крупкіна.
За словами експерта, сало містить у своєму складі жири та холестерин. Зокрема, з холестерину виробляються стероїдні гормони.
Однак, важливо їсти цей продукт в помірній кількості, а саме 20 г в день. Тільки тоді він принесе користь організму.
"Стероідогенез - це наша стресова реакція: виробляється кортизол, адреналін та норадреналін. А також наші статеві гормони - тестостерон, прогестерон та багато інших. Тобто вони виробляться з жирів, тому вони потрібні в раціоні", - розповіла Крупкіна.
Які ще продукти варто їсти
Нутриціолог розповіла, що завжди в її холодильнику та на кухні є: ягоди, броколі, помідори чері, риба, яйця, авокадо, витриманий сир - в ньому менше лактози і більше кальцію, оливкова олія Extra Virgin, всі види круп та бобові.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад