П'ять доступних продуктів, які треба їсти для підтримки імунітету взимку

З приходом зими та зменшенням різноманіття свіжих овочів багато українців замислюються, як підтримати свій імунітет.
Про це пише РБК-Україна.
Оселедець
Оселедець є цінним джерелом вітаміну B12 та Омега-3 жирних кислот. Омега-3 відомі як потужний протизапальний елемент, що є критично важливим для підтримки організму взимку.
При виборі оселедця варто віддавати перевагу слабосоленому продукту, який не містить олії та цукру у складі, а також звернути увагу на умови його зберігання.
Гарбузове насіння
Цей простий та доступний продукт є справжнім джерелом елементів, що підтримують імунітет: цинк, магній та негемове залізо (форма заліза, яка міститься в продуктах рослинного походження, а також у молочних продуктах та добавках).
Гарбузове насіння можна легко інтегрувати в раціон, додаючи його до салатів, каш або споживаючи як самостійний перекус.
Заморожені ягоди
Навіть за відсутності свіжих ягід, заморожені стануть повноцінною альтернативою. Вони зберігають більшість поживних речовин, зокрема антиоксиданти та вітамін С, які підтримують захисні функції організму. Заморожені ягоди можуть бути додані до смузі або йогуртів. До слова, зручні контейнери для заморозки, які можна знайти на Rozetka, допоможуть зберігати їх правильно.
Ківі
Цей фрукт є чудовим джерелом вітаміну С, який є ключовим для імунної системи. Ківі також забезпечує організм необхідною клітковиною, особливо якщо споживати його зі шкіркою.
Хелс-коуч зауважує, що продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як ківі, бажано вживати у сирому вигляді, оскільки цей вітамін руйнується при взаємодії з високою температурою.
Морква та інші коренеплоди
Зимовий раціон обов'язково має містити коренеплоди. Морква особливо цінна, оскільки містить бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А, важливий для імунної системи.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад