Скільки разів на тиждень можна їсти рибу: дієтологиня дала чітку відповідь

Жирна риба - хороше джерело омега-3 жирних кислот, але це не означає, що потрібно їсти морепродукти щодня.
Про це пише УНІАН.
Дієтологиня Грейс Дерошу відповіла, як часто слід їсти рибу, щоб отримувати необхідні організму омега-3 жирні кислоти, пише Verywellhealth. Дієтологиня пояснила, що омега-3 жирні кислоти важливі, оскільки організм людини не виробляє їх самостійно.
Омега-3 жирні кислоти допомагають зменшити запалення, знизити рівень тригліцеридів і підтримувати здоровий кров'яний тиск, зберігаючи еластичність артерій. Жирні кислоти омега-3 живлять серце, допомагаючи запобігти таким захворюванням, як атеросклероз і серцево-судинні захворювання.
Жирна риба - найпростіший спосіб отримати омега-3 жирні кислоти, але є й чудові рослинні джерела, як-от мелене насіння льону, соєві боби, насіння чіа та волоські горіхи.
Яка риба містить велику кількість омега-3 жирних кислот: лосось, скумбрія, анчоуси, сардини та оселедець.
"Якщо ви любите лосося, хочете його їсти і їсте його двічі на тиждень, я б порадив вам це продовжувати робити", - сказала дієтологиня.
Що робити, якщо ви не любите рибу?
Вживання риби забезпечує вас не тільки омега-3 жирними кислотами, а й високоякісним білком, деякою кількістю вітаміну D, селеном та іншими корисними для серця поживними речовинами, які добавки ніколи не зможуть повністю відтворити.
При цьому добавки з омега-3, такі як риб'ячий жир, олія криля або олія водоростей для веганів, можуть бути корисними для тих, хто не їсть рибу. Шукайте щонайменше 500-1000 міліграмів омега-3 жирних кислот на порцію, яка може становити одну або дві таблетки.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад