DataLife Engine > новини / Здоров'я > Які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня їсти цибулю: експерти назвали 8 переваг

Які зміни відбудуться в організмі, якщо щодня їсти цибулю: експерти назвали 8 переваг

Цибуля


Цибуля не тільки додає смаку стравам, вона ще й багата на антиоксиданти та рослинні сполуки, які допомагають боротися з запаленнями та підтримувати імунну систему.

Про це пише УНІАН.



Видання зазначає, що цибуля має 8 корисних властивостей для організнма людини:

1. Вбиває бактерії

Цибуля здатна вбити одразу 3 види бактерій:

Escherichia coli (E. coli);

Staphylococcus aureus (S. aureus);

Bacillus cereus.

Як свідчать результати дослідження, кверцетин, один із флавоноїдів, що міститься в цибулі, може пригнічувати ріст багатьох видів бактерій.

2. Допомагає боротися з запаленням

Вона є багатим джерелом флавоноїдів (які борються з вільними радикалами в організмі), таких як кверцетин.

Було проведено кілька досліджень з залученням людей з метою вивчення взаємозв'язку між рівнем кверцетину та імуномодулюючими ефектами. Дослідження за 2016 рік підтвердило користь збільшення споживання кверцетину.

3. Має антиоксидантні властивості

Разом з іншими овочами роду Allium (такими як часник, цибуля-порей і шалот), цибуля містить:

Флаваноїди;

Глутатіон;

Сполуки селену;

Вітамін Е і С.

Видання зазначає, що всі ці компоненти сприяють антиоксидантним властивостям цибулі.

4. Допомагає контролювати рівень цукру в крові

В ході досліджень на тваринах, було доведено, що екстракт цибулини Allium cepa значно знижує високий рівень глюкози (цукру) в крові. Якщо одночасно вживати екстракт цибулі та протидіабетичний препарат метформін, тоді можна знизити рівень цукру в крові натщесерце на 35–50 % залежно від дози.

В публікації зазначається, що це багатообіцяючий результат, особливо з огляду на доступність і безпечність цибулі.

5. Сприяє зміцненню кісток

Дослідження показали, що пептид GPCS, який міститься в цибулі, запобігає руйнуванню кісток, зменшує втрату кісткової маси, а також знижує ризик переломів.

6. Корисна для травної системи

Цибуля є одним з найкращих пробіотичних продуктів, які захищають слизову оболонку кишківника. В ній міститься інулін — пребіотична сполука, яка сприяє здоровому росту кишкових бактерій.

7. Має багато корисних властивостей

Цибуля є дуже поживним продуктом, який може сприяти здоровому харчуванню. В 1/2 склянки сирої цибулі міститься всього 30 калорій, 0 г жиру, вуглеводів - 7 г, білка - 1 г, а також залізо, калій, кальцій, вітамін С та В6, фолієва кислота, цинк та селен.

8. Сприяє контролю ваги

Надмірна вага пов'язана з метаболічними та запальними змінами, що виникають внаслідок споживання великої кількості насичених жирів. Додавання до раціону цибулі здатне значно знизити вагу тіла, кількість жиру в організмі та рівень тригліцеридів у крові.

Поради щодо вживання цибулі

Видання зазначає, що цибуля корисна як в сирому, так і в приготованому вигляді. Проте при приготуванні цибулі зменшується кількість тіосульфінатів — сполук, що надають цибулі антимікробні, протигрибкові та антибіотичні властивості.

Водночас, дослідження показало, що якщо цибулю подрібнити перед приготуванням, вона зберігає свої корисні властивості.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад