DataLife Engine > новини / Здоров'я > Щоб позбутися пестицидів: як правильно та чим варто мити фрукти

Щоб позбутися пестицидів: як правильно та чим варто мити фрукти

Фрукти


Важливо мити продукти перед вживанням, приготуванням їжі та випічкою, але чи достатньо лише води? Чи краще мити фрукти харчовою содою?

Про це пише NV.



Це часто рекламується як природний спосіб очищення продуктів. Наприклад, вчені з Університету Массатчусетсу чи Рада графства Вустершир надають рекомендації, що включають використання харчової соди. Але чи дійсно це робить ваші яблука або виноград безпечнішими для вживання?

Чи варто замочувати фрукти в харчовій соді?

Є дослідження, які показують, що замочування фруктів у харчовій соді та воді може видалити два специфічних пестициди. Але замочування пов’язане з деякими ризиками. Один з них — це термічний шок, який може статися, якщо вода, в якій ви замочуєте фрукти, тепліша або холодніша за сам фрукт. Якщо це станеться, будь-що ззовні (тобто бактерії у воді) може потрапити всередину фрукта, і тоді ви його з'їсте. З цієї причини краще швидко занурювати, а не довго замочувати.

Правильний спосіб використання соди для миття фруктів

Якщо ви хочете використовувати харчову соду, варто змішати невелику кількість — приблизно чайну ложку на літр води — і використовувати це для миття фруктів. Харчова сода може діяти як м’який мийний засіб. Вона може допомогти розм’якшити будь-які фізичні залишки, але нічого не зробить з бактеріями; це не дезінфікуючий засіб.

Занурте фрукти в розчин харчової соди, обережно струсіть або потріть їх протягом кількох секунд, потім ретельно промийте під проточною холодною водою. Уникайте занадто тривалого замочування фруктів, це може спричинити тепловий шок, а також вплинути на текстуру або смак.

Порівняння харчової соди з промиванням водою

Харчова сода може трохи пінитися, створюючи ледь помітні бульбашки, які разом із перемішуванням можуть допомогти розм’якшити будь-що. Тим не менш, промивання під проточною холодною водою залишається ефективним та підтвердженим доказами методом для більшості фруктів.

Поради щодо вибору фруктів

Яблука та груші


Ці фрукти з гладкою шкіркою добре підходять для швидкого занурення в розчин харчової соди та ополіскування. Дослідження, що вивчали вплив харчової соди на видалення пестицидів, проводилися на яблуках.

Виноград

Оскільки виноград росте гронами, найкраще помістити його в друшляк та обережно перемішати в розчині харчової соди, а потім добре промити під прохолодною проточною водою.

Банани

Оскільки ви не їсте шкірку, промивання під водою достатньо для видалення поверхневого бруду перед чищенням.

Дині

Оскільки бактерії на шкірці можуть потрапити всередину, коли ви їх розрізаєте, завжди мийте цілі дині під проточною проточною водою, використовуючи за потреби щітку для продуктів. Промивання харчовою содою підійде, але знову ж таки, уникайте тривалого замочування.

Ягоди

Суниця, чорниця та малина мають пористу шкірку, тому замочування довше кількох хвилин може призвести до того, що вони поглинуть воду та швидше розкладуться. Швидке промивання під проточною проточною водою зазвичай допомагає, хоча ви також можете додати харчову соду.

Використання харчової соди для миття фруктів може допомогти пом’якшити бруд або сміття. Просто пам’ятайте, що це не замінює дезінфекцію. Якщо сумніваєтеся, пропустіть замочування та обмежтеся прохолодною проточною водою та легким тертям — це просто та ефективно.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад