Як зробити каву в турці густою й ароматною: лайфхаки від кавоманів

Насолодитися ідеальною чашкою насиченої, ароматної кави можна, не виходячи з дому і не покладаючись на розчинні напої. Щоб зварити справжній еліксир, який задасть тон усьому дню, вам знадобиться лише ltкілька простих речей: якісна кава та традиційна турка.
Про це йдеться на сайті ITVMG/
Кава для приготування в турці повинна бути найдрібнішого помелу і нагадувати пудру по консистенції. Також потрібно дотримуватися співвідношення кави і води 1:10 для правильної консистенції. Тобто в турку об'ємом 200 мл потрібно взяти 20 г кави.
Поради з приготування смачної кави
Багато фахівців вважають, що найкращим сортом для заварювання в турці є арабіка.
Для варіння кави краще вибрати мідну турку з вузькою шийкою.
Найбільш ароматний напій вийде зі свіжозмелених зерен. Для цього обсмажені зерна потрібно перемолоти в кавомолці безпосередньо перед варінням.
Після приготування напою можна додати в нього кілька крапель крижаної води – тоді осад впаде швидше.
Для більш насиченого смаку каву після закипання можна прибрати і знову повернути на вогонь 2-3 рази, щоб вона прокипіла кілька разів.
Щоб напій зберіг аромат, чашку для кави потрібно попередньо нагріти або обдати окропом.
Як варити каву в турці: покроковий рецепт
У турку всипте каву і влийте холодну бутильовану воду. Вода не повинна бути вище початку горлечка турки. Поставте турку на середній вогонь. Через хвилину каву можна перемішати.
До моменту закипання в турці почне підніматися крема (пінка). Після цього турку потрібно відразу зняти з вогню і розлити каву по чашках. Потім потрібно кілька хвилин почекати, поки кава настоїться, а гуща опуститься на дно. Після цього в напій за бажанням можна додати інші інгредієнти або відразу пити.
Кава в турці – рецепт з секретним інгредієнтом
Кава мелена – 2 ч. л.
Вода – 120 мл.
Коричневий цукор – 1 ч. л.
Щіпка солі.
У турку засипати каву, цукор і сіль. Сіль розкриває смак і аромат напою. Перемішати інгредієнти. Влити холодну воду не вище рівня початку носика турки. Поставити каву на середній вогонь. Через кілька хвилин в каві почне підніматися пінка.
Як тільки пінка почне "тікати", турку потрібно зняти з вогню і почекати, поки пінка спаде. Потім повернути каву на вогонь і почекати, поки пінка знову підніметься. Знову прибрати турку. Чим міцніше каву ви любите, тим більше разів потрібно прибирати і повертати на вогонь турку.
В кінці варіння в турку влити ложку крижаної води. Почекати дві хвилини і вилити напій в чашку.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад