DataLife Engine > новини / Здоров'я > Додайте цю спецію до раціону: вона знижує цукор і захищає серце

Додайте цю спецію до раціону: вона знижує цукор і захищає серце

Кориця


Чи знаєте ви, що звичну спецію варто додати до щоденного раціону для покращення здоров’я.

Про це пише РБК-Україна.



Чому саме кориця

Йдеться про корицю - ароматну приправу, яку більшість із нас використовує лише для випічки.

За словами доктора, характерний аромат і смак кориці походять від її ефірної олії, що містить речовину циннамальдегід, саме вона відповідає за більшість лікувальних властивостей спеції.

Крім того, кориця багата на антиоксиданти - поліфеноли, які захищають клітини від шкідливих вільних радикалів. Їх накопичення може пошкоджувати ДНК і призводити до старіння, серцево-судинних хвороб чи навіть онкології. Такі радикали утворюються через забруднення повітря, куріння, рентген-випромінювання або неправильне харчування.

Користь для серця і судин

"Кориця може зменшувати запалення та знижувати ризик серцевих захворювань", - зазначив лікар.

У результатах 13 досліджень було доведено, що вживання кориці допомагає знизити рівень “поганих” жирів - тригліцеридів і холестерину, а також може сприяти зменшенню артеріального тиску.

Допомагає контролювати рівень цукру

Доктор Хан також наголосив: кориця відома своїми властивостями знижувати рівень цукру в крові. Вона сповільнює розщеплення вуглеводів у кишечнику і імітує дію інсуліну, допомагаючи клітинам засвоювати глюкозу швидше.

Як додати корицю у свій раціон

Лікар радить додавати щіпку кориці до:

вівсянки або каші;
домашніх десертів і панкейків;
кави, смузі чи йогуртів.
"Я просто обожнюю корицю. Вона не лише ароматна, а й надзвичайно корисна для серця й метаболізму", - зізнається лікар.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад