Як швидко і легко почистити варені яйця: простий лайфгак

Варені яйця – це класична страва для сніданку, яку можна додавати до салатів або інших страв, особливо для підвищення вмісту білка, але одним із найскладніших етапів приготування таким способом є їх очищення.
Фудблогерка Керрі Велпдейл, відома в інтернеті своїми рецептами, а також контентом про подорожі та моду, поділилася в Instagram простим лайфхаком.
{banner_reklama}
Отже, як виявилося, вона додає одну чайну ложку розпушувача чи харчової соди в каструлю з окропом. Потім обережно кладе туди яйця та накриває каструлю кришкою.
Як тільки яйця зваряться, вона виймає їх по одному, розбиває об край каструлі та легко знімає шкаралупу пальцями. У результаті виходять ідеально зварені яйця без жодних застиглих шматочків шкаралупи.
"Хто ще ненавидить боротися з вареними яйцями, які просто не лущаться? Ось найкращий лайфхак: додайте 1 чайну ложку розпушувача (або харчової соди) у воду під час кипіння, і шкаралупа практично зісковзне", – написала вона.
Вважається, що тип яєць, які ви обираєте, також впливає на те, як легко їх чистити.
Відомо, що яйця, яким кілька днів, легше чистити, ніж свіжі фермерські, оскільки вони мають менш кислотний рівень pH, тому білок яєць менш схильний до прилипання до внутрішньої оболонки шкаралупи. Існують й інші лайфхаки для легкого чищення варених яєць, зокрема, поміщення їх у крижану воду.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад