DataLife Engine > новини / Їжа / Здоров'я > Супер’їжа для серця і мозку: 5 переваг оливкової олії Extra Virgin

Супер’їжа для серця і мозку: 5 переваг оливкової олії Extra Virgin

Супер’їжа для серця і мозку: 5 переваг оливкової олії Extra Virgin


Вживання оливкової олії Extra Virgin допомагає у зниженні високого кров'яного тиску та боротьбі із запальними процесами в організмі, пише Verywellhealth.



Про 5 переваг цього продукту для здоров'я розповіла на шпальтах видання зареєстрована дієтологиня Елізабет Барнс.

1. Здоров'я серця

Вживання оливкової олії Extra Virgin (першого віджиму) може знизити ризик серцевих захворювань. Для цього експертка рекомендує замінити нездорові жири, такі як вершкове масло, здоровішими - як-от оливкова олія.

Дослідження, опубліковане у 2018 році в журналі The New England Journal of Medicine, показало, що люди, які щодня вживали чотири столові ложки оливкової олії, мали на 30% менший ризик розвитку серцевих захворювань, ніж ті, хто дотримувався дієти з низьким вмістом жиру.

2. Здоров'я кісток

Оливкова олія в раціоні сприяє збільшенню щільності кісток. Невелике дослідження, результати якого вийшли 2018 року в журналі MDPI, показало, що жінки, які споживали понад 20 мілілітрів оливкової олії щодня (трохи більше як 1 столову ложку), мали вищий рівень щільності кісток, ніж жінки, які споживали її менше.

3. Здоров'я шкіри

Оскільки оливкова олія Extra Virgin володіє протизапальними властивостями, то вона має низку переваг для здоров'я шкіри. Вживання цього продукту сприяє зволоженню, очищенню та повільнішому старінню шкіри. Утім, наголошує експертка, не слід використовувати олію для лікування таких захворювань, як екзема чи акне, без консультації з лікарем.

4. Здоров'я мозку

Вживання оливкової олії першого віджиму може допомогти запобігти деменції. Широке дослідження, проведене за участю понад 90 000 американців, показало, що люди, які щодня вживали понад половину столової ложки цього продукту, мали на 28% менший ризик померти від деменції, ніж ті, хто рідко або ніколи не вживав оливкової олії.

Дослідники припустили, що здоров'я мозку підтримують антиоксидантні та протизапальні властивості оливкової олії. Результати цього дослідження Американське товариство харчування опублікувало у 2023 році.

5. Профілактика діабету

Регулярне вживання оливкової олії першого віджиму сприяє зниженню маси тіла, що своєю чергою зменшує ризик розвитку діабету другого типу.

Які ризики вживання оливкової олії першого віджиму

Оливкова олія Extra Virgin - загалом безпечний продукт. Утім, дієтологиня назвала кілька ризиків. По-перше, як і кожен продукт, вона може викликати алергію. По-друге, калорії та жир, на які багата олія, не бажані для людей з надмірною вагою.

Перш ніж вводити оливкову олію до раціону, бажано порадитися зі своїм лікарем, каже дієтологиня, особливо, якщо у вас є хронічні захворювання, наприклад, хвороби серця або діабет.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад