DataLife Engine > новини / Їжа > Не одвічний продукт українців. Дослідник їжі спростував поширений міф про сало

Не одвічний продукт українців. Дослідник їжі спростував поширений міф про сало

Не одвічний продукт українців. Дослідник їжі спростував поширений міф про сало


Існує багато теорій про походження традиції їсти сало в Україні. Український письменник у новій книжці спростував одну з найпоширеніших.

Про це пише NV.



Всеволод Поліщук — ресторанний консультант, письменник і громадський діяч, дослідник української кухні, а також автор книги Фантастична історія української кухні — науково-популярного видання у жанрі нон-фікшн. У своїй новій роботі він спростував теорію про те, коли в Україні з’явилася традиція їсти сало. "Деякі продукти здаються нам абсолютно українськими й традиційними — наприклад, сало. Можна подумати, що воно було з нами ще з часів Трипілля (приблизно з VI до III тисячоліття до н. е. — ред.) Але насправді це не так", — зазначив Поліщук в інтерв'ю NV Food.

Він додав, що не буде спойлерити цю історію, бо в його новій книжці важливий саме ефект несподіванки. "Але в більшості історій ми можемо дізнатися або про те, що все відбувалося трохи під іншим кутом, або що насправді — зовсім не так, як це описано в більшості стереотипних книжок і оповідей", — додав ресторанний консультант.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад