Не одвічний продукт українців. Дослідник їжі спростував поширений міф про сало

Існує багато теорій про походження традиції їсти сало в Україні. Український письменник у новій книжці спростував одну з найпоширеніших.
Про це пише NV.
Всеволод Поліщук — ресторанний консультант, письменник і громадський діяч, дослідник української кухні, а також автор книги Фантастична історія української кухні — науково-популярного видання у жанрі нон-фікшн. У своїй новій роботі він спростував теорію про те, коли в Україні з’явилася традиція їсти сало. "Деякі продукти здаються нам абсолютно українськими й традиційними — наприклад, сало. Можна подумати, що воно було з нами ще з часів Трипілля (приблизно з VI до III тисячоліття до н. е. — ред.) Але насправді це не так", — зазначив Поліщук в інтерв'ю NV Food.
Він додав, що не буде спойлерити цю історію, бо в його новій книжці важливий саме ефект несподіванки. "Але в більшості історій ми можемо дізнатися або про те, що все відбувалося трохи під іншим кутом, або що насправді — зовсім не так, як це описано в більшості стереотипних книжок і оповідей", — додав ресторанний консультант.
Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад