Артезіанська вода: чому важливо використовувати її не лише для пиття, а й у приготуванні їжі*
* Реклама
Чи завжди ви звертаєте увагу на те, що їсте та п’єте? У неймовірно шаленому темпі сучасного життя часом ми не звертаємо увагу на прості деталі – що в нашій тарілці та пляшці, з чого виготовлений одяг і чим ми дихаємо. Звучить банально, та насправді це не дрібниці, а фундамент на якому тримається якість буття. Так, ми живемо в час нанотехнологій, коли роботизовані системи створюють усе довкола нас — від побутової техніки до харчових продуктів, тому дуже часто те, що ми кладемо на тарілку, наповнене ароматизаторами, барвниками й "покращувачами", які працюють не на якість, а на ідеальну картинку. Але людський організм — не машина, йому потрібна не хімія, не штучне паливо, а жива й якісна енергія. Насамперед — вода. Давайте розберемося, якою ж вона має бути, адже запити в інтернеті на кшталт "доставка води", "якісна вода Київ" чи "як обрати безпечну воду" стають дедалі популярнішими.

Чому саме артезіанська вода
Як відомо, найкориснішими завжди є продукти, які піддаються мінімальному переробленню. У ситуації з водою, найбільш поживною буде та, до якості якої рука людина приклала найменше зусиль. У природі такою є артезіанська вода, яку добувають із глибоких підземних шарів, надійно захищених від забруднень і бактерій. А завдяки природній фільтрації крізь кам’яні породи вона має чистий склад без шкідливих домішок, збалансовані мінерали — кальцій, магній, калій та інші мікроелементи підтримують роботу серця, кісток і нервової системи — і приємний м’який смак. Тож і логічно, що такий продукт є ідеальним для щоденного використання. Це не просто рідина для втамування спраги — це справжнє джерело здоров’я.
Чому варто готувати їжу на артезіанській воді
Погодьтеся, зручно відкрити кран, набрати з-під нього воду та почати готувати суп… Але чи корисним він буде? Напевно, ні, бо хлорована вода з міського водогону навряд чи буде корисною для організму. Хоч ми звикли думати про воду лише як про напій, але ж вона є основою будь-якої страви. З неї починаються супи, каші, соуси, чай та кава. Якщо вода має неприємний запах чи присмак, страждає й їжа. Артезіанська вода, навпаки, підкреслює смак продуктів, робить бульйони прозорими, каву — насиченою, а випічку — ароматною. Використання водопровідної води з домішками хлору чи важких металів може бути непомітним на перший погляд. Але з часом це відіб’ється на здоров’ї — знизиться імунітет, накопичуватимуться токсини, погіршиться стан шкіри й волосся.

Крім того, через різкий присмак і запах хлору, страви можуть ставати "металевими" на смак, а напої, зокрема чай чи кава — гіркими й неприємними. Господині зауважують, що бульйони на воді з-під крану стають мутними, овочі втрачають колір, а тісто для випічки гірше підходить.
Висновок простий: якщо ми дбаємо про якість продуктів, з яких готуємо, варто подбати й про воду. Артезіанська вода сьогодні не розкіш, а базова інвестиція в здоров’я та довголіття.
Повернутися назад