DataLife Engine > новини / Здоров'я > Справжній суперпродукт: дієтологи розповіли, чим корисний виноград для організму

Справжній суперпродукт: дієтологи розповіли, чим корисний виноград для організму

Справжній суперпродукт: дієтологи розповіли, чим корисний виноград для організму


Дослідження показують, що виноград може сприяти зниженню кров'яного тиску, поліпшенню сну, підвищенню імунітету і регулюванню рівня цукру в крові та ваги. Виноград містить понад 1600 сполук, які корисні для серця, кишківника, мозку та інших органів, тому по праву може вважатися справжнім "суперпродуктом".

Про це пише УНІАН.

{reklama}

"Виноград містить безліч сполук, деякі з яких добре відомі широкому загалу, наприклад, ресвератрол і кверцетин, а багато з них менш відомі, але відносяться до обмеженого числа структурних класів - флавоноїди, катехіни, стильбени тощо", - заявив автор нового дослідження Джон Пеццуто.

1. Захист клітин

"Виноград багатий на антиоксиданти, які захищають наші клітини від ушкоджень і окисного стресу. Ці потужні речовини захищають наш мозок, серце та клітини", - розповіла Джулія Зумпано, дієтологиня клініки Клівленда.

Крім того, Зумпано зазначила, що виноград містить ресвератрол - антиоксидант, пов'язаний із профілактикою раку та серцево-судинних захворювань.

2. Допомагає контролювати рівень цукру в крові та вагу

"Виноград також багатий на клітковину, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові, апетит і вагу. Клітковина також живить кишковий мікробіом", - додала Зумпано.

3. Зниження артеріального тиску

"Виноград також є хорошим джерелом калію, який допомагає контролювати артеріальний тиск, і містить мало натрію, що також сприяє підтримці здорових показників артеріального тиску", - додала Зумпано.

4. Сприяє сну, імунітету та здоров'ю кісток
"Виноград є джерелом мелатоніну, який сприяє спокійному сну, і вітаміну С, який зміцнює імунну систему", - сказала Зумпано.

Вона також додала, що вітамін К, кальцій, магній і калій, які містяться у винограді, сприяють зміцненню кісток.

Скільки винограду потрібно їсти?

"Усі експериментальні роботи та клінічні випробування, що проводяться з виноградом, розраховані на використання еквівалента від однієї до трьох порцій свіжого винограду на день, найчастіше двох порцій", - розповів Пеццуто.

Він додав, що одна порція винограду важить 126 грамів, що становить приблизно три чверті склянки.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад