60 грамів цього горіха на день можуть уповільнити старіння

Мигдаль — це не просто смачний горіх для перекусу. Вчені встановили, що якщо з'їдати понад 60 грамів мигдалю на день, можна значно зміцнити здоров’я.
Він допомагає захищати ДНК і знижувати рівень окисного стресу — процесу, за якого вільні радикали ушкоджують клітини, прискорюють старіння і підвищують ризик хронічних захворювань.
Вітамін Е, корисні жири й антиоксиданти в мигдалі діють як природний щит, підтримуючи імунітет і здоров’я клітин. Дослідження засвідчили, що в людей, які регулярно вживають близько 60 г мигдалю, покращується антиоксидантний статус організму, знижується рівень ушкоджень ДНК і сповільнюється процес старіння.
Один із найбільш показових експериментів проводили за участю молодих курців. Ті, хто їв по 84 г мигдалю щодня, вже за кілька тижнів показали зниження ушкоджень ДНК майже на третину, а також зменшення окиснення жирів і підвищення активності ферментів, що відповідають за захист клітин. Це свідчить про те, що мигдаль працює навіть за сильного впливу чинників стресу, наприклад, куріння.
Чому саме 60 г? Така порція — приблизно 40−45 цільних горіхів — вважається оптимальною для того, щоб корисні речовини виявляли максимальний ефект. Менша кількість теж приносить користь, але помітний антиоксидантний результат спостерігається саме за регулярного вживання цієї дози.
Мигдаль легко включити в раціон. Його можна їсти як перекус у сирому або обсмаженому вигляді, додавати до смузі, йогурту, вівсянки, посипати ним салати й гарячі страви, використовувати у вигляді мигдалевої олії або поєднувати з іншими горіхами.
Таким чином, лише кілька жмень мигдалю на день здатні не тільки втамувати голод, а й стати надійним захистом для клітин, зміцнити імунітет, сповільнити процеси старіння і зберегти здоров’я на довгі роки.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад