Дієтологи назвали 8 найкращих продуктів для контролю рівня цукру в крові

Якщо ви страждаєте на діабет, то правильні продукти дають додаткову перевагу - кращий контроль рівня цукру в крові.
Про це пише УНІАН.
Насіння чіа
Усього 1 унція, а це приблизно 28 грамів, насіння чіа містить 10 грамів клітковини, яка вирівнює рівень цукру в крові.
"Липкий гель із насіння чіа ковзає травним трактом, допомагаючи сповільнити надходження цукру в кров", - каже дієтологиня Шері Гау.
Консервована риба
Консервований тунець, лосось, скумбрія і сардини є хорошими джерелами довголанцюгових омега-3 жирних кислот DHA і EPA. Дослідження засвідчили, що ці корисні жири можуть поліпшити контроль рівня цукру в крові та здоров'я серця, а також зменшити запалення.
Мигдальне борошно
Це борошно з горіховим смаком може допомогти скоротити кількість вуглеводів і водночас підвищити рівень клітковини та білка, що стабілізують рівень цукру в крові, каже дієтологиня Меган Варнке.
Консервовані бобові
Консервовані бобові, як-от квасоля, нут і сочевиця, є одними з небагатьох продуктів, які дають вам здорову дозу білка і клітковини, що регулюють рівень цукру в крові. Можливо, саме тому в систематичному огляді було встановлено, що часте вживання бобових пов'язане зі зниженням рівня глюкози в крові натщесерце і A1C у людей з діабетом. Крім того, бобові практично не містять насичених жирів і холестерину, що робить їх корисними і для здоров'я серця.
Кориця
"Кориця - це багатий антиоксидантами, природно солодкий продукт, але такий, що не містить цукру, який може допомогти знизити рівень цукру в крові", - каже Гау.
Деякі дослідження навіть показали, що добавки з корицею можуть знижувати рівень глюкози в крові натщесерце і A1C.
Горіхи
Лише одна невелика жменя горіхів містить усе необхідне - рослинний білок, клітковину, корисні для серця жири, а також різні вітаміни та мінерали.
Горіхи настільки корисні для контролю рівня цукру в крові, що дослідження показали, що люди, які регулярно вживають горіхи, менш схильні до ризику розвитку діабету 2 типу. Однією з причин може бути поєднання клітковини і білка, яке уповільнює всмоктування глюкози, сприяючи більш стабільному рівню цукру в крові. Крім того, корисні жири, що містяться в горіхах, можуть також підтримувати здоров'я серця. Хоча всі горіхи можуть бути корисними, дослідження, присвячені волоським горіхам і діабету, особливо обнадіюють. Наприклад, одне дослідження показало, що люди, які вживають волоські горіхи, як правило, мають нижчий рівень глюкози натщесерце, тригліцеридів і артеріального тиску.
Овес
Овес багатий унікальною клітковиною під назвою бета-глюкан, яка допомагає виводити холестерин з організму. Крім захисту від серцево-судинних захворювань та інсульту, дослідження показали зв'язок між частим вживанням вівса і зниженням ризику розвитку діабету 2 типу.
Сорго
"Сорго - це природне джерело клітковини, ключової поживної речовини, яка, як свідчать дослідження, може сприяти підтримці здорової ваги і контролю ваги", - каже дієтолог Лорен Манакер.
При цьому сорго містить більше повільно засвоюваного стійкого крохмалю, ніж інші цільнозернові продукти, тому воно з меншою ймовірністю викличе різкий стрибок рівня цукру в крові. Крім того, воно не містить глютену, що може бути великою перевагою для людей, які страждають як на діабет 1 типу, так і на целіакію.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад