DataLife Engine > новини / Здоров'я > Картопля і схуднення: чи сприяє овоч набору ваги?

Картопля і схуднення: чи сприяє овоч набору ваги?

Картопля і схуднення: чи сприяє овоч набору ваги?

Картопля - один із найпопулярніших продуктів на українських столах. Проте ті, хто прагнуть схуднути, часто ставляться до неї з обережністю. Чи справді цей овоч - ворог стрункої фігури?

РБК-Україна (проєкт Styler) повідомляє також, як корисно приготувати картоплю.

{reklama}

Вплив картоплі на схуднення

Нутриціолог Карина Боховісова розповіла, що картопля (у відвареному вигляді) містить всього 83 калорії на 100 г.

Овоч містить крохмаль, частина якого, в холодному вигляді стає резистентним. Також клітковину й велику кількість вітаміну С, групи B та калію.

До того ж має високий індекс насичення, що може допомогти зменшити загальну кількість спожитої їжі.

Проблема картоплі лиш в тому, що більшість українців їсть цей овоч у вигляді фрі, чипсів або пюре. А в таких стравах присутня велика кількість олії.

Не їжте її з жирними соусами або майонезом. Замість цього поєднуйте з:

- нежирним м’ясом або рибою
- овочами
- легким йогуртовим соусом або зеленню

Ідеї ​​корисних рецептів

Щоб споживання картоплі сприяло вашим цілям щодо схуднення, варто готувати за корисними рецептами. Ось кілька ідей:

- варена картопля з травами - відваріть цілу картоплю або наріжте її кубиками, потім змішайте зі свіжою зеленню, такою як петрушка, кріп або - цибуля, а також додайте трохи оливкової олії, солі та перцю. Це проста та смачна страва без зайвих калорій

- гостра запечена картопля - наріжте картоплю скибочками та змішайте з оливковою олією, паприкою, часниковим порошком та кайенським перцем. Запікайте в духовці до хрусткої скоринки, щоб отримати здорову альтернативу картоплі фрі. Цей метод підсилює натуральний смак - картоплі без необхідності смажити її у фритюрі

- картопляне пюре з грецьким йогуртом - готуйте картопляне пюре, використовуючи звичайний грецький йогурт замість вершкового масла. Це не тільки зменшує вміст жиру, але й додає кремової текстури та білка, що робить вашу страву більш поживною.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад