Без гниття та проростання: ось ідеальне місце для зберігання часнику

Часник – це продукт, який може підсилити смак практично будь-якої страви. Та для того, аби без проблем використовувати його у своїх кулінарних експериментах, варто спершу розібратися, як зберігати його вдома, аби він не псувався за лічені дні.
Тривалість зберігання часнику може залежати від великої кількості різних факторів. Наприклад, важливим є час збору часнику – перестиглий урожай більш схильний до гниття під час зберігання, і такі головки розпадаються на зубчики, повідомляє 24 Канал.
{reklama}
Де зберігати часник вдома?
Якщо ви своєчасно прибрали та правильно просушили часник, його вже можна закладати на зберігання. А якщо ви купуєте ці коренеплоди в магазині, то ці кроки взагалі можна пропустити. Зважайте, що від обраного способу зберігання залежить тривалість зберігання головок – якщо зробити все правильно, вони без особливої шкоди можуть лежати цілий сезон.
Найкраще зберігатиметься часник за високої вологості повітря – 70 – 90%, хорошій провітрюваності та стабільності температури. Але у міській квартирі знайти ідеальне місце для зберігання часнику не так-то й просто. У кімнатних умовах вони швидко пересихають, а на балконі – замерзають чи гниють.
Тож для зберігання часто радять використовувати холодильник, а саме його овочевий відсік. Втім, найкраще це все ж робити окремо від решти овочів та фруктів. Саме у холодильнику урожай буде найбільш захищений від пересихання, перезволоження чи прямих сонячних променів. Тож часник збереже і користь, і гострий смак.
Також непоганою опцією може стати підвал. Тут для головок також є усі потрібні умови: відсутність сонячного світла. достатня вологість повітря та низькі, але не мінусові температури. Втім, щорічно у такому випадку підвал потрібно промивати та дезінфікувати, аби знизити ризик поширення грибкових та бактеріальних хвороб.
В обох випадках найкраще розкласти часник у сітчасті мішки, або ж мішечки з тонкої тканини, через які буде проникати повітря. Очищати головки від лушпиння не потрібно, а також класти багато головок в один мішок. Такі мішечки зберігати можна тільки у темних сухих приміщеннях з температурою не більшою, ніж 15 – 18 градусів.
Як зберігати очищений часник?
Часом трапляється так, що ви вже почистили часник та виявили, що його надто багато. І його зберігання – це вже зовсім інша історія. Охолодження тут буде найкращим рішенням. Складіть очищений часник у герметичний контейнер та покладіть у холодильник.
Втім, вам варто бути готовими, що вже за кілька днів часник за такого зберігання почне втрачати гостроту. Та придатним до використання він залишатиметься протягом кількох тижнів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад