DataLife Engine > новини / Здоров'я > Десять найкращих джерел білка, які потрібно вживати щодня

Десять найкращих джерел білка, які потрібно вживати щодня

Десять найкращих джерел білка, які потрібно вживати щодня


Білок є важливою складовою здорової дієти, що підтримує імунну систему, контроль ваги та покращуючи склад тіла. Для максимального ефекту важливо враховувати кількість, час і якість споживаного білка.

Про це пише oboz.ua

{reklama}

Відео дня

Так, для оптимального результату намагайтеся включати принаймні 20-30 грамів білка в кожний основний прийом їжі. Які білкові продукти можуть допомогти отримати максимальну користь для здоров'я, розповіли в Eat This, Not That.

Яйця

Яйця — це чудове джерело білка, яке містить 6 грамів цієї поживної речовини на одне велике яйце. Крім того, це високоякісний продукт, який добре засвоюється та містить основні поживні речовини, включаючи вітамін D, залізо, цинк і антиоксиданти, що підтримують здоров'я клітин. Також, яйця можуть допомогти в контролі ваги, знижуючи апетит і калорії, спожиті протягом дня, та навіть допомогти у боротьбі з раковими захворюваннями.

Риба та морепродукти

Додавайте до раціону рибу та морепродукти, оскільки це легке джерело білка (приблизно 19 г на 85 г лосося) й усіх необхідних амінокислот при мінімальній калорійності. Вони добре насичують, не перевантажують організм і підтримують м’язову масу. Крім того, жирні кислоти омега-3, які є в рибі, сприяють здоров’ю серця, мозку та зменшують запалення. Щоб отримати максимальну користь, вживайте рибу хоча б 2–3 рази на тиждень.

Грецький йогурт

Грецький йогурт — це поживний варіант із високим вмістом білка, що становить близько 20 г на 200 г порцію. Завдяки процесу проціджуванню, цей продукт має вдвічі більше білка, ніж звичайний йогурт, а також містить кальцій і пробіотики, які необхідні для підтримки травлення. Грецький йогурт сприяє росту м’язів і зниженню жиру, особливо якщо вживати його після тренування.

Коров’яче молоко

Коров’яче молоко є відмінним джерелом білка (8,5 грамів на одну склянку). Воно містить два типи білка: швидко засвоювану сироватку та повільно засвоюваний казеїн, який допомагає підвищити відчуття насичення. Крім того, молоко також багате на кальцій, вітаміни D та В, а також калій. Цей продукт є важливим для підтримки м'язової маси та структури тіла, який варто включити до раціону для збереження м'язів.

Куряча грудка

Куряча грудка — це легке джерело білка, що містить близько 27 г на 85 г порцію. Найкраще обирати нежирне філе без шкіри, що містить вітаміни групи B, селен, калій і магній, які підтримують обмін речовин і нервову систему. Такий склад допомагає підтримувати вагу під контролем і знижує ризик хронічних захворювань.

Індича грудка

Грудка індички містить близько 27 г білка на 115 г порцію й лише 130 ккал, що значно більше ніж у курці. Крім того, індичка містить вітаміни групи B, селен і цинк, що підтримують серце та імунітет. Це відмінний вибір для тих, хто хоче збільшити білок у раціоні без зайвих калорій.

Кисломолочний сир

Знежирений сир — це відмінне джерело білка, з 14 грамами на півсклянки. Він також є хорошим джерелом кальцію і має високий білковий профіль, що робить його популярним серед спортсменів і тих, хто дбає про своє здоров’я. Цей продукт сприяє ситості завдяки білку, який на 80% складається з казеїну, що допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, покращує відновлення після тренувань і дозволяє довше залишатися ситим.

Квасоля

Чорна квасоля — це чудове рослинне джерело білка, що містить 15 грамів на чашку. Вона також багата клітковиною, антиоксидантами, вітамінами та мінералами, що робить її відмінним доповненням до вашої дієти. Поєднання білка і клітковини у квасолі робить її ситним продуктом, який допомагає контролювати апетит і підтримувати здорове травлення.

Соєві продукти

Соєві продукти, як едамаме та тофу, є чудовими джерелами рослинного білка, що містять усі 9 незамінних амінокислот. Зокрема, боби едамаме надають 18 грамів білка на чашку, а тофу — 22 грам на півсклянки, при цьому обидва продукти багаті клітковиною, вітамінами групи В та жирними кислотами омега-3. Ці продукти корисні для серця, можуть знижувати ризик раку та покращувати здоров’я кісток.

Сочевиця

Сочевиця багата на вітаміни групи В, залізо, магній та антиоксиданти, які сприяють зменшенню запалення та покращенню загального здоров’я. Цей продукт не лише допомагає підтримувати здоров’я, але й має протизапальні властивості. Крім того, регулярне споживання сочевиці може знизити ризик розвитку діабету, ожиріння, раку та серцево-судинних захворювань.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад