Які консерви можна їсти на дієті: названо кращі варіанти

Середземноморська дієта широко поширена і вважається одним із найздоровіших режимів харчування у світі. Ця дієта робить акцент на цільних, мінімально оброблених продуктах, включно з фруктами, овочами, цільним зерном, пісним білком, бобовими і корисними жирами.
Про це пише УНІАН.
{reklama}
Дослідження пов'язують середземноморську дієту з численними перевагами для здоров'я, включно зі зниженням ризику серцевих захворювань, діабету 2 типу, когнітивних здібностей.
Як зазначила дієтологиня Андреа Матіс, один із найпростіших і найдоступніших способів дотримуватися середземноморського стилю харчування - це включення консервованих продуктів.
Фахівчиня назвала 6 консервованих продуктів, придатних для середземноморської дієти, які можна зберігати в коморі, а також прості способи, як додати їх до повсякденних страв.
1. Консервований нут
Нут - це основний бобовий продукт середземноморської дієти і ключовий інгредієнт у таких рецептах, як хумус, рагу і зернові страви. Одна чашка консервованого нуту забезпечує близько 11 грамів білка і 10 грамів клітковини, підтримуючи здоров'я травної системи, відчуття ситості і баланс цукру в крові. Ці бобові також можуть підтримувати здоров'я серця. Дослідження показало, що щотижневе споживання бобових пов'язане з поліпшенням показників метаболізму і зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Додайте порцію нуту в салати, супи або страву з пасти. Ви також можете розім'яти його для швидкого намазування.
2. Консервовані помідори
Помідори є основою середземноморської кухні і є джерелом вітаміну С, калію і лікопіну. Лікопін - потужний антиоксидант, який стає більш біодоступним під час приготування. Було показано, що він допомагає зменшити окислювальний стрес і запалення, сприяючи здоров'ю серця.
Консервовані помідори можна використовувати по-різному. Спробуйте використовувати їх у домашніх соусах для пасти, супах і рагу.
3. Консервовані сардини
Сардини є чудовим джерелом корисних для серця жирних кислот омега-3. Ці незамінні жири відіграють вирішальну роль у зменшенні запалення, зниженні рівня тригліцеридів у крові та підтримці здоров'я мозку і серцево-судинної системи. Сардини також є одним з небагатьох продуктів, які від природи багаті як вітаміном D, так і кальцієм, що робить їх корисними для здоров'я кісток.
Американська кардіологічна асоціація рекомендує вживати жирну рибу, таку як сардини, принаймні двічі на тиждень, щоб допомогти знизити ризик серцевих захворювань.
4. Консервовані артишоки
Артишоки багаті на антиоксиданти, особливо на поліфеноли і флавоноїди, які допомагають захистити організм від окисного стресу і пошкодження вільними радикалами - обидва з яких пов'язані з хронічними захворюваннями, такими як хвороби серця і зниження когнітивних здібностей. Ці сполуки підтримують природні захисні системи організму, зменшуючи запалення і сприяючи здоров'ю клітин. Артишоки також є джерелом фолієвої кислоти та магнію, які є ключовими поживними речовинами для підтримки здоров'я серця.
Спробуйте додати порцію в пасту чи піцу або кинути в салати.
5. Консервовані оливки
Оливки є основним продуктом середземноморської дієти, і вони багаті на мононенасичені жири, такі як олеїнова кислота, а також вітаміном Е і поліфенолами. Вони також є дивовижним джерелом клітковини. Ці поживні речовини сприяють здоров'ю серця і допомагають зменшити запалення.
Просто зверніть увагу, що через високий вміст натрію вам слід пам'ятати про розміри порцій і промивати їх під водою перед вживанням.
Додавайте оливки до страв із пасти, салатів і спредів або їжте їх як закуску з сиром.
6. Консервована біла квасоля
Ще один необхідний продукт середземноморської комори. Порція в ½ склянки містить близько 9 грамів білка і 6 грамів клітковини, а також залізо, калій і магній. Біла квасоля також є гарним джерелом резистентного крохмалю, який може підтримувати здоров'я кишківника і підвищувати чутливість до інсуліну.
Квасоля надзвичайно універсальна і може додаватися в супи або розминатися в пасту з лимоном і часником.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад