Яка їжа руйнує печінку: медики назвали найшкідливіші продукти

Збої у роботі печінки провокують безліч проблем зі здоров’ям. Лікарі попереджають, що правильне харчування може знизити ймовірність розвитку захворювань, а при наявних – зменшити ризик загострення.
Про це пише Конкурент.
{reklama}
Перше, що не любить печінка, – це жирні харчові вироби, такі як фаст-фуд, копченості, картоплю фрі, смажене м’ясо. У цьому ж списку заборон – крохмалисті продукти, в їх числі хліб, макарони, печиво, тістечка або випічка.
Не радять медики налягати на цукор і кондитерські вироби його містять, оскільки вони роблять значний вплив на печінку. Суть в тому, що високий рівень інсуліну підвищує кров’яний тиск і знижує рівень "хорошого" холестерину, в результаті чого розвивається метаболічний синдром. Все це веде до стану так званої "жирної печінки".
Рекомендується також знайти можливість для зменшення вживання солі і консервованого м’яса або овочів. Окремо фахівці нагадали про шкоду алкогольних напоїв і куріння, наприклад, в останньому випадку шкідливі речовини потрапляють в кров з органів дихання, проходячи через гепатоцити – структурні одиниці печінки, які повинні знешкодити їх і "випустити" вже безпечними для організму, що загрожує зношуванням паренхіматозного органу.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад