DataLife Engine > новини / Здоров'я > Чи варто їсти протеїновий батончик щодня: дієтологи відповіли на важливе запитання

Чи варто їсти протеїновий батончик щодня: дієтологи відповіли на важливе запитання

Чи варто їсти протеїновий батончик щодня: дієтологи відповіли на важливе запитання


Іноді в нас виходить так, що вранці зовсім немає часу ні на приготування сніданку, ні на його вживання. Саме тому нам доводиться йти на роботу голодними. Або, наприклад, після тренування в залі нам потрібно чимось перекусити дорогою додому.

У таких випадках іноді може виникнути ідея в покупці протеїнового батончика - щоб отримати корисні макроелементи і заряд енергії на день, пише УНІАН.

{reklama}

Але, як і більшість упакованих продуктів, деякі протеїнові батончики можуть бути сильно переробленими і містити не найкорисніші інгредієнти. Видання звернулося до дієтологів, щоб дізнатися їхню думку.

Що шукати в протеїновому батончику

Не всі батончики однаково корисні, тому важливо звертати увагу на склад. Сертифікований дієтолог Кіран Кемпбелл радить обирати варіанти, які містять "істотну кількість білка - зазвичай від 10 до 20 грамів на порцію - з мінімальною кількістю доданого цукру і коротким, зрозумілим складом".

Дипломована дієтологиня-нутриціологиня Саманта Макінні додає, що варто уникати батончиків із додаванням цукру, синтетичними підсолоджувачами, ароматизаторами та барвниками, а також із великою кількістю цукрових спиртів, що можуть спричиняти проблеми з травленням.

Вона рекомендує обирати батончики, підсолоджені натуральними інгредієнтами, такими як стевія, монах фрукт або алюлоза.

Також Макінні зазначає, що мета батончика - бути зручним джерелом білка, а не перевантаженим вуглеводами та жирами. "Зазвичай ми рекомендуємо обирати батончики із вмістом вуглеводів менше ніж 20 грамів і жирів - менше ніж 10 грамів", - каже вона.

Шукайте варіанти з мінімум 5 грамами клітковини - це важливо для стабільного рівня цукру в крові. Також вона радить уникати низькоякісних джерел білка, наприклад, ізоляту сої. Краще обирати батончики з білком із горіхів або яєць. Однак є й інші популярні джерела білка - сироватковий, молочний і гороховий білок, а також білки з цвіркунів і коників.

Коли варто їсти протеїновий батончик

Макінні та Кемпбелл згодні, що протеїнові батончики - хороший варіант для зайнятих людей. Тих, хто потребує зручності, а також для спортсменів із підвищеними потребами в білку.

"У ситуаціях, коли ви пропускаєте прийом їжі або він затримується - наприклад, через довгий робочий день або якщо ви перебуваєте в дорозі, - батончик може бути більш збалансованим варіантом, ніж шкідливий перекус", - каже Кемпбелл. Однак, незважаючи на зручність, вона підкреслює, що не варто постійно замінювати ними повноцінні джерела білка, як-от м'ясо, бобові, горіхи та нежирні молочні продукти.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад