Мармурові крашанки - великодній тренд: як зробити шедевр з натуральних інгредієнтів

Великдень - це не лише аромат пасок і дзвін церковних дзвонів, а й справжнє мистецтво створення крашанок. Звичайні яйця можна перетворити на справжні витвори декоративного мистецтва, використовуючи природні барвники та трохи фантазії.
РБК-Україна (проєкт Styler) пропонує п'ять варіантів створення мармурових крашанок, які прикрасять будь-який великодній стіл.
{reklama}
Мармурові крашанки з трав’яним відтінком
Для створення цих яєць знадобиться вода, куркума, чай каркаде, оцет і сіль. Додатково знадобиться лушпиння цибулі, марля та папір, щоб закріпити колір.
Суміш доводять до кипіння, варять у ній яйця, а потім залишають настоюватися. Після кількох годин яйця набувають мармурового візерунка з природними переливами кольору. Завдяки куркумі та чаю крашанки виглядають ніжно й оригінально. На завершення яйця можна змастити олією для блиску.
Рожеві крашанки з цибулинного лушпиння
Суміш із білого та синього лушпиння допоможе створити унікальні рожеві орнаменти. Нарізане лушпиння потрібно змішати й обгорнути ним сирі яйця, змочені водою. Потім яйця загортають у серветки, щоб лушпиння трималося на місці.
У каструлі розводять харчовий барвник рожевого кольору, кладуть яйця і варять кілька хвилин. Після охолодження яйця виймають, розпаковують і обережно промивають. Результат - ефект мармуру з плавними рожевими переливами.
Крашанки з нестандартним орнаментом
Оригінальні візерунки легко зробити за допомогою гумок або овочевої сітки. Яйця обмотують цими матеріалами в довільному порядку, потім фарбують у бажаний колір. Харчові барвники або фарби для випічки чудово підходять для цієї техніки.
Завдяки нерівномірному покриттю утворюються цікаві лінії та плями. Можна комбінувати кілька кольорів для ще більшого ефекту. Це ідеальний варіант для тих, хто любить експериментувати.
Сині мармурові крашанки з каркаде
Для цієї техніки яйця спочатку варять і охолоджують. Заварений чай каркаде створює глибокий синюватий відтінок, який красиво виглядає на світлій шкаралупі. Яйця обгортають у мокрі пелюстки чаю, загортають у харчову плівку й залишають настоюватися.
Чим довше яйце лежить у такому “обгортанні”, тим насиченішим буде колір. Після витримки яйця розпаковують і промивають від залишків чаю. Для блиску їх можна злегка натерти рослинною олією.
Зелені крашанки з блискучим декором
Цей метод поєднує природне фарбування з елементами глянцю. Яйця варять у підсоленій воді з додаванням чаю каркаде, а потім охолоджують. Після висихання їх змащують білком і прикрашають кольоровою фольгою. Можна використати м'яту фольгу або спеціальну перекладну для нігтів.
За допомогою пензля фольга щільно прилипає до шкаралупи, утворюючи декоративні візерунки. Коли білок висихає, фольга надійно тримається і не стирається при дотику.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад