DataLife Engine > новини / Здоров'я > Яку картоплю не можна їсти: пʼять ознак, що овоч зіпсований

Яку картоплю не можна їсти: пʼять ознак, що овоч зіпсований

Яку картоплю не можна їсти: пʼять ознак, що овоч зіпсований


Зіпсована картопля може спричинити отруєння, а в деяких випадках її варто виключити з раціону через проблеми зі здоров'ям.

Про це пише Gazeta.ua

{reklama}

Німецькі фахівці розповіли, яку картоплю краще викинути у смітник.

Зберігалася в холодильнику. У цьому випадку, за даними британського агентства з харчових стандартів, картоплю категорично не можна вживати насамперед людям з діабетом, передіабетом. Після такого зберігання крохмаль, що міститься в ній, перетворюється в цукор. Коли продукт запікається або смажиться, він утворює акриламід, що збільшує ризик розвитку раку.

Проросла, має зелені плями. Пророслу картоплю не варто вживати, оскільки безліч корисних інгредієнтів продукту вже втрачено. Зелені ділянки - ознака високого вмісту соланіну, токсичної хімічної сполуки, яка може привести до нудоти, сонливості, інфекцій нирок, аритмії серця.

Неочищена. Ще один випадок, коли вживати не можна - разом зі шкіркою. Картопляну кірку слід зчищати, бо вона концентрує високий вміст соланіну (особливо при тривалому зберіганні). Крім того, овоч часто обприскують пестицидами, щоб уберегти від шкідників.

З неприємним запахом. Солодкуватий і затхлий запах - сигнал того, що картопля зіпсована. Хороша володіє приємним землистим запахом.

Має мокрі плями. Якщо картопля місцями мокра, це ознака того, що вона заражений грибами і бактеріями (такими як Erwina caratovora), попереджають експерти. Їсти її не можна. Одразу викидайте у смітник.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад