DataLife Engine > новини / Лайфхаки > Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням

Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням

Більшість забуває: чому потрібно замочувати рис перед приготуванням

Рис – це чудовий гарнір, але інколи його буває важко правильно приготувати. Адже він може легко розмокнути і стати кашоподібним.

Главред вирішив розібратись, як правильно варити рис.

{reklama}

Що потрібно зробити з рисом перед варінням

Кухарка Садія Самі нещодавно поділилася в TikTok способом приготування "ідеального" рису. За її словами, секрет полягає у виконанні простого завдання перед початком роботи, пише express.co.uk.

Вам також може бути цікаво: Що потрібно покласти в крупу від жучків: як правильно зберігати рис і гречку.

Демонструючи, що потрібно робити, Садія сказала: "Спочатку ви повинні промити рис щонайменше тричі, а потім дати йому замочитись щонайменше на 30 хвилин перед приготуванням. Закип'ятіть воду у великій каструлі, додайте трохи солі та відціджений, замочений рис".

Далі, як тільки вода закипить, зачекайте п'ять хвилин. Потім злийте воду з рису. Покладіть його назад у каструлю і залиште на повільному вогні. Через 10 хвилин у вас буде ідеальний рис.

Кухарка також додала, що використовує одну чашку рису і замочує його в тричі більшій кількості теплої води. Потім вона наповнює каструлю водою на 3/4, щоб зварити рис.

Чому варто мити рис перед приготуванням

Перед приготуванням рис потрібно промивати, щоб видалити зайвий крохмаль із зерен. Це допоможе зернам варитися окремо і не дасть текстурі стати клейкою.

Це також допоможе змити будь-який бруд, сміття або інші частинки, які можуть бути присутніми на рисових зернах.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад