Дефіцит є у багатьох. Дослідник старіння назвав вітаміни та добавки, без яких падає якість життя

Доктор Ерік Вердін, президент біомедичного дослідницького центру Buck Institute for Research on Aging, закликає уважно стежити за тим, чи споживаєте ви достатньо вітамінів D та B12, креатину та омега-3.
Про це пише NV.
{reklama}
Вердін сказав, що, хоча гени відіграють значну роль у якості та тривалості життя людини, дієта, фізична активність, якісний сон, управління стресом і соціальні стосунки є п’ятьма стовпами довголіття і тим, що визначатиме, доживете ви до 65 чи 85 років. В інтерв'ю Business Insider він звернув особливу увагу на дієту, та наголосив, що деякі добавки можуть допомогти покращити стан здоров’я.
Зокрема, Вердін сказав, що приймає вітамін D і вважає, що більшість людей також повинні приймати його. Вітамін D важливий для здоров’я кісток, оскільки допомагає організму засвоювати кальцій і фосфор. Національна служба охорони здоров’я Великобританії (NHS) рекомендує всім приймати щоденні добавки вітаміну D протягом осені та зими. Вважається, що у період з кінця березня або початку квітня до кінця вересня більшість людей можуть виробляти весь необхідний їм вітамін D за допомогою сонячного світла та збалансованого харчування. Водночас лікарі застерігають: приймання занадто великої кількості добавок вітаміну D протягом тривалого проміжку часу може призвести до накопичення занадто великої кількості кальцію в організмі та послабити кістки та пошкодити нирки та серце.
Також Вердін приймає вітамін В12. Він міститься у продуктах тваринного походження (молочні продукти, м’ясо та яйця) та необхідний для формування еритроцитів і ДНК. Також цей вітамін є ключовим для функціонування та розвитку мозку та нервових клітин. Вердін радить людям також його приймати, якщо лікар виявить його дефіцит. Нестача цього вітаміну призводить до таких проблем, як втома і втрата пам’яті. Згідно з аналізом даних, зібраних Центрами з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) з 2007 по 2018 рік, близько 3,6% усіх дорослих старше 19 років мають дефіцит В12. Приймати вітамін також варто під наглядом лікаря, оскільки вживання надмірної кількості може мати негативні наслідки.
Вердін також каже. що приймає Омега-3 жирні кислоти для здоров’я свого серця та мозку. Вони містяться в жирній рибі, такій як лосось і анчоуси, волоських горіхах, насінні чіа та льону та інших продуктах. NHS зауважує, що більшість людей отримують достатню кількість омега-3 зі свого раціону. Для збалансованого харчування рекомендується вживати більше омега-3 і щотижня їсти принаймні 2 порції риби, з яких 1 порція — це жирна риба.
Якщо продуктів з високим вмістом Омега-3 недостатньо у раціоні, добавки теж можуть бути корисними.
"Деякі країни мають дуже високий рівень омега-кислот, наприклад Японія, де їдять багато риби. Але для більшості з нас у західному світі недостатньо", — сказав Вердін.
Креатин, сполука, яку організм виробляє природним шляхом і яку ми також отримуємо з їжі, багатої білками, популярний серед спортсменів і відвідувачів тренажерного залу, які хочуть наростити м’язи. Але є деякі докази того, що він також підтримує когнітивні функції, сказав Вердін. За його словами, він приймає добавки з креатином, оскільки ця сполука відіграє вирішальну роль у функціонуванні клітин.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад