Як яблучний сік впливає на організм: користь і переваги напою
Завдяки високому вмісту калію, яблучний сік може знижувати артеріальний тиск і ризик серцевих захворювань. Крім того, яблучний сік часто збагачують вітаміном С, який необхідний для організму людини.
Про це пише OBOZ.UA
{reklama}
Покращення травлення
Яблучний сік може бути корисним для дітей із запорами завдяки фруктозі та сорбіту, які містяться у його складі. Проте слід пам'ятати, що надмірне споживання може викликати діарею через високий вміст цукру. Тож, споживайте сік у надмірній кількості, щоб уникнути проблем із травленням.
Прагнення до солодкого
Інколи в упаковці яблучного соку може міститися більше цукру, ніж у звичних солодких газованих напоях. Тож, обираючи яблучний сік, звертайте увагу на вміст цукру, оскільки його надмірне споживання може викликати бажання ще більше солодкого. Також, розгляньте можливість обмеження таких напоїв у своєму раціоні, замінивши їх на свіжі фрукти, воду та чай.
Збільшення ваги
Вживання яблучного соку може спричинити проблеми зі здоров'ям через "ефект матриці", оскільки фруктоза у фруктах присутня разом з клітковиною, що уповільнює її всмоктування. Таким чином, коли фрукти обробляють у сік, ця матриця руйнується, що призводить до швидшого підвищення рівня цукру в крові. Тож, краще їсти ціле яблуко, щоб отримати більше клітковини та менше цукру.
Шкода для зубів
Якщо у яблучному соку міститься забагато цукру, він може нашкодити зубам. Кислота та цукор сприяють утворенню шкідливих бактерій, які викликають демінералізацію зубів і можуть призвести до карієсу. Тож, щоб зберегти здоров'я зубів, краще вживати цільне яблуко.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад