DataLife Engine > новини / Здоров'я > Нутриціолог розповіла, що робити, якщо починаєте все забувати: це покращить роботу мозку

Нутриціолог розповіла, що робити, якщо починаєте все забувати: це покращить роботу мозку


Щоб покращити пам'ять, варто додати в раціон корисні для здоров'я харчові продукти. Існують продукти, які допоможуть, щоб мозок працював швидше і при цьому менше втомлювався.

Про це йдеться на Instagram-сторінці нутриціолога Віри Курин.

{reklama}

Як покращити роботу мозку


Для того, щоб завжди пам’ятати про всі свої обіцянки та справи, варто звернути увагу на свій раціон та добавки для покращення роботи мозку.

За словами нутриціолога, 16% загальної маси мозку - це жир.

Тому найкраща їжа для мозку - це жири (горіхи, Омега-3, чорний гіркий шоколад та морська риба).

Чим підтримати роботу мозку


Щоб підтримати роботу мозку, потрібно додати у раціон такі добавки:

– Омега-3 жирні кислоти підвищують когнітивні можливості мозку
– Фосфоліпіди необхідні для синтезу і роботи клітинних мембран
– Фосфатидилсерин - найактивніший з них, забезпечує пластичність мозку, здатність концентруватись і логічно міркувати
– Ашвагандха - допомагає зменшити утворення амілоїдних бляшок і впоратись зі стресом
– Бакопа - допомагає відновленню холінергічної функції, однієї з ключових нейромедіаторних систем головного мозку
– Єжовик гребінчастий (Lion’s mane) - для підвищення рівня фактору росту нервів.
– Q10 - сповільнює вікове старіння мозку, підтримує мітохондріальну функцію
– PQQ - необхідна мозку для збільшення кількості мітохондрій та відповідає за роботу короткотермінової памʼяті
– Магній - укріплює синапси - нервові контакти. Також знижує рівень гормону стресу кортизолу, який в свою чергу негативно впливає на роботу мозку

Продукти для покращення пам'яті та здоров'я мозку


Важливо, щоб хоча б один із цих продуктів повинен був у щоденному раціоні:

– Авокадо - містяться корисні мононенасичені жири, які допомагають зменшити судинні захворювання та забезпечують мозок енергією
– Броколі - цей овоч містить такі сполуки, як сульфорафан, що знижує запалення і покращує здоров’я мозку
– Чорниця містить флавоноїди, які є нейропротекторами та підвищують нейропластичність і церебральний кровотік
– Жирна риба - містить омега-3 жирні кислоти. Ці незамінні жири мають вирішальне значення для підтримки здоров’я мозку
– Куркума містить куркумін, який має протизапальну дію, а також кілька механізмів для підтримки здоров’я мозку
– Імбир є потужним протизапальним засобом, який покращує когнітивні функції

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад