Чи корисні заморожені овочі: лікарка розповіла
Заморожені овочі часто можна приготувати з мінімальними зусиллями, що робить їх швидкою та зручною альтернативою свіжим овочам. Але чи корисні вони?
На це питання відповідає педіатриня Дарина Власенко.
{reklama}
Чи корисні заморожені овочі
Ці овочі, як правило, дешевші за свіжі овочі та мають довший термін зберігання, завдяки чому ви отримуєте максимальну вигоду від покупки. Ба більше, вони доступні цілий рік, а це означає, що ви можете насолоджуватися улюбленими овочами незалежно від сезону.
Якщо ви збираєтеся використати продукт швидко, свіжий - хороший вибір. Однак, щоб зменшити ризик псування та відходів, заморожені є безпечним вибором.
Додавання заморожених овочів до вашого раціону - це простий спосіб збільшити споживання важливих поживних речовин, включаючи клітковину, антиоксиданти, вітаміни та мінерали.
Крім того, дослідження показують, що збільшення споживання овочів може бути пов’язане з меншим ризиком таких захворювань, як серцеві захворювання, рак, діабет 2 типу тощо.
Харчова цінність
Оскільки овочі зазвичай заморожують одразу після збирання, вони зберігають багато поживних речовин.
Насправді одне дослідження показало, що бланшування та заморожування овочів до 2 місяців суттєво не змінило їх фітохімічний вміст.
Але інші дослідження показують, що заморожування може по-різному впливати на харчову цінність певних овочів і окремих поживних речовин.
Наприклад, одне дослідження показало, що заморожена брокколі містить більше рибофлавіну, ніж свіжа брокколі, тоді як заморожений горошок.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад